Kırmızı et ve kıyma fiyatları bu yolla düşer
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kırmızı et ve kıyma fiyatları bu yolla düşer

Son dakika haberi geldi: TESK'ten yapılan son dakika açıklamasında kırmızı et fiyatlarının nasıl ineceğine yer verildi.

Tarım 29 Nisan 2023 18:01 0
Kırmızı et ve kıyma fiyatları bu yolla düşer

Et ve Süt Kurumu'nun indirimlerine kasaplar da dahil edilsin.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bir açıklama yaptı. Palandöken yaptığı açıklamada ESK'nın perakendecilere uyguladığı karkas et fiyatlarının kasaplar için de uygulanması gerektiğini söyhledi ve kasapların ucuz et satmak için böylesine bir fırsat beklediğini söyledi.

Yeni yıl ile birlikte art arda gelen zamlardan sonra et ve kıyma fiyatları 300 liraların üzerine kadar yükseldi. Artık kilo ile değil gram ile et ve kıyma alınıyor.

Bir yazılı açıklamada bulunan Palandöken, perakendecilere ucuz karkas et satışı yapılmasının yanlış olduğunu, kırmızı et fiyatlarında istikrarın sağlanması için kasapların da bu uygulamaya dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Kırmızı ette fiyat istikrarının gelmesinin kasaplardan geçtiğini söyleyen Palandöken, "Son dönemde artan kırmızı et fiyatlarında istikrar sağlanması için perakendecilere verilecek olan ucuz karkas etin aynı şekilde kasaplara da verilmesi halinde piyasada et fiyatları regüle edilebilir. Sadece perakendecilere verilen karkas et fiyatları kasaplara da uygulanmalı. Kasaplarımız da ucuz et satmak için böyle bir fırsat beklemektedir. Aksi halde bu uygulama çifte standart oluşturur ve kırmızı et piyasası bu şekilde düzenlenemez. Bu şekildeki uygulama Anayasa'nın eşitlik ilkesine ve yine Anayasa'nın 173'üncü maddesindeki esnaf ve sanatkarların korunmasına ilişkin maddeye aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Sizce kırmızı et fiyatları nasıl düşer? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç