Kırmızı et fiyatlarını düşürecek hamle: 20 bin başlık tesis yapılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kırmızı et fiyatlarını düşürecek hamle: 20 bin başlık tesis yapılacak

Kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada et fiyatlarının düşürüleceği bildirildi. Peki nasıl olacak?

Tarım 15 Mayıs 2024 1
Kırmızı et fiyatlarını düşürecek hamle: 20 bin başlık tesis yapılacak

Et fiyatlarını düşürecek hamle açıklandı.

Kırmızı et fiyatları son dönemlerde rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre yeni bir hamle hazırlığının başladığı ve et fiyatlarının aşağıya çekileceği bildirildi.

Söz konusu açıklama Tarım Kredi Grubu Genel Müdürü Hüseyin Aydın'dan geldi.

A Para ekranlarında yayınlanan "Ekonomi Masası" programında Özlem Doğaner ve Dilek Güngör'e konuk olan Aydın, burada yaptığı açıklamada Trakya'da hayata geçirilecek hayvancılık tesisi ile et fiyatlarında önemli bir düşüş olmasını beklediklerini söyledi. Tesisin 20 bin baş hayvan kapasiteli olarak kurulacağı bildirildi.

Aydın yaptığı açıklamada kurum olarak fiili hayvancılık yapmadıklarını, ancak üyelerinin yapabileceğini, bu yolla üretim yapacaklarını söyledi ve "Düşündük ve şöyle bir şeye karar verdik. Trakya, hayvancılık için özel bir bölge. Bize Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 1300 dönümlük bir yeri bize kiraladılar. Burada 20 bin baş kapasiteli bir tesis yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

HEM İTHAL AZALACAK HEM FİYATLAR DÜŞECEK

Aydın sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sperma ve embriyo işi yapacağız burada. Yılda 1 milyon ton dışarıdan sperma alınıyor. Biz bunu burada üreteceğiz hem ithalatı kısmış olacağız hem de daha ekonomik yapmış olacağız. Normal bir sığın yılda 1 kez doğum yapıyormuş ama bu embriyo transferi ile 15-20 doğum olabiliyor. Buradan yıllık 5-10 bin anaç hayvan çıkacak. Biz bunları vatandaşa vereceğiz. Bunlardan erkek olanları da besi için kullanacağız. Bu tesisi hayata geçireceğiz"

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
yılda bir buzağı yapıyormuş nasıl bir cümle ve bu adamlar yetki sahibi