Kırmızı Et Fiyatına Rekor Zam Beklentisi: 1 Ay Sonra...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kırmızı Et Fiyatına Rekor Zam Beklentisi: 1 Ay Sonra...

Son dakika haberi: Kırmızı etin fiyatına rekor düzeyde bir zam beklentisi oluştu. İşte üreticilerden gelen açıklama.

Tarım 9 Ara 2022 14:41 0
Kırmızı Et Fiyatına Rekor Zam Beklentisi: 1 Ay Sonra...

Son dakika : Kırmızı etin fiyatına rekor zam beklentisi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen bir açıklama yaptı. Seçim sürecine girilmesi ile birlikte sokakta vatandaşın nabzını tutan milletvekilleri, vatandaşların şikayetlerini, taleplerini dinliyor. Memleketi Manisa’nın Ahmetli ilçesinde eskiden havyan yetiştiriciliğin yüksek olduğu mahallesine giden ve burayı ziyaret eden Başevirgen, üreticilerin yaşadıkları sorunlara değindi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan habere göre Ahmetli'de Ataköy Mahallesine giden ve burada hem hayvan yetiştiren hem de kasaplık yaparak geçimini sağlamakta olan Yusuf Çetin ile konuşan Başevirgen, şikayetleri not aldı. Çetin açıklamasında , her geçen gün bir çıkmazın içerisine sürüklendiklerini söyledi ve yem fiyatlarının çok arttığını, Ocak ayının sonunda kırmızı etin fiyatının 200 liraya kadar çıkacağını , bunun beklendiğini söyledi.

Yem fiyatları 400 liraya dayandı diyen Çetin, "Yem fiyatlarındaki artışı durdursalar, et ve süt ile süt ürünlerindeki artışta duracak. Kasaplarda et şuanda 150 lira, peynirin fiyatı ise aldı başını gitti. Artan yem fiyatlarına yetişemediğim için 141 hayvanımdan şuanda elimde sadece 6 hayvanım kaldı." dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Geri kalan kesime gitti. Kasap olmasam hayvanda beslemeyeceğim. Sattığımızın yerine koyamıyoruz. Son bir sene içerisinde memlekette inek kalmadı. Köylerde hayvancılık bitmiş durumda. Böyle giderse hayvancılık bitecek. Eğer yem fiyatlarına müdahale etmezlerse önümüzdeki Ocak ayında vatandaş 200 lira ve üstünde et almak zorunda kalacak. Hayvancılık artık bir kaos içinde. Sütte de aynı sıkıntı var. Eğer süt fiyatlarında biraz kıpırdama olmasaydı şuanda Türkiye’nin elinde süt verecek inek kalmayacaktı"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç