Kirayı elden veren kiracılar yandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kirayı elden veren kiracılar yandı

Kirada son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada kira düzenlemesi ile elden para veren kiracıya ceza kesileceği bildirildi.

Emlak 20 Haz 2024 0
Kirayı elden veren kiracılar yandı

Kirada yeni düzenleme: Kiracıya da ceza kesilecek.

Yeni vergi düzenlemesinde kiracılar için de yeni bir cezanın gündeme geleceği açıklandı. Gelen son dakika açıklamasında gayrimenkul kirasını elden aldığı tespit edilen ev sahiplerine kesilen cezanın kiracılara da kesileceği bildirildi.

VERGİDEN KAÇMAK İÇİN ELDEN ALIYORLARDI

Bazı ev sahipleri, kontratta kirayı düşük göstererek kalan parayı elden teslim alıyor. Yılda kira gelirini 33 bin liranın altında tutan vatandaşlar, bu şekilde vergi vermekten kaçıyor, üzerini ise elden alıyor. Bu durumun tespit edilmesi durumunda ise ev sahibine özel usulsüzlük cezası kesiliyor.

Yeni düzenlemede ise ev sahibine kesilen cezanın kiracıya da kesilmesi hedefleniyor. Düzenleme şu şekilde:

"-Mesleklerin kiraya verilmesi duurmunda, kira bedelinin elden ödenmesinde kiracılara da özel usulsüzlük cezası getirilmesi

(Teklifimizde yer alan tutarlar dikkate alındığında asgari 7500 TL azami 20 milyon TL olmak üzere elden ödenen bedelin yüzde 10'u oranında ceza kesilecektir)

- Mesken ve iş yeri kiralamalarında kira bedelinin elden ödendiğinin idarenin tespitinden önce kiracı tarafından bildirilmesi durumunda, kiracı adına özel usulsüzlük cezası kesilmemesi"

Düzenleme önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelecek. Bayram tatilinin sona ermesinden sonra düzenlemenin meclise gelmesi ve kısa sürede düzenlemenin yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç