Kiraya yüksek zam caiz mi? Diyanet açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiraya yüksek zam caiz mi? Diyanet açıkladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında kiraya yüksek zammın caiz olup olmadığına yer verildi.

Emlak 2 Nisan 2023 09:46 0
Kiraya yüksek zam caiz mi? Diyanet açıkladı

Diyanet'ten yüksek kira zammı açıklaması.

Kiralara son dönemlerde yapılan yüksek zamlarla ilgili Diyanetten son dakika açıklaması geldi. Bir vatandaşın diyanete sorduğu soruya Din İşleri Yüksek Kurulu elektronik ortamda cevap verdi ve cevap kısa sürede sosyal medyada çokça yayıldı.

Trabzon'da bir kiracı, Din İşleri Yükske Kuruluna elektronik ortamda başvuru yaptı ve konut kirasında ev sahiplerinin kanuni zorunluluk gereği yüzde 25 oranında zam yapmak yerine daha fazla yaptığını ve bu durumun dinen uygun olup olmadığını sordu. Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından konu ile ilgili yapılan açıklama sonucunda fakihlerin piyasada suistimaller olduğu, kraraborsacıların devreye girerek halkı mağdur ettikleri özellikle de halkın temel ihtiyaçları sayılacak ticari faaliyetlerde aşırı bir şekilde suni fiyat artışları yaşandığı durumlarda kamu otoritesinin fiyatlara müdahale yetkisini kullanabileceği bildirilerek kira artışı hakkında ilgili mevzuatta belirtilen üst sınıra hem ev sahibinin hem de kiracının riayet etmesi gerektiği konusunda fetva cevabını verdi.

İşte Din İşleri Yüksek Kurulunun verdiği cevap:

11 Haziran 2022 tarihinde yayınlanan karar ile kiralara üst zam sınırı gelmişti. 1 seneliğine gelen zam sınırında ev sahiplerinin yüzde 25'in üzerinde fiyat artışı yapamayacağına yer verildi. Geçen sene Haziran ayında başlayan uygulama 1 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak. Bu tarihten sonra da kiralar yıllık ortalama TÜFE'ye glre artırılacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç