Kiralık Ev Fiyatlarını Devlet Belirleyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiralık Ev Fiyatlarını Devlet Belirleyecek

Kiralık evler ile ilgili son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre konut kirasında Hollanda modelinin geleceği iddia edildi.

Emlak 23 Mayıs 2022 22:13 10
Kiralık Ev Fiyatlarını Devlet Belirleyecek

Kiraları ev sahibi değil devlet belirleyecek.

Hükümete yakın bir isim yaptığı açıklamada konut fiyatları ile ilgili yeni bir düzenleme geleceğini, kiraların devlet tarafından belirleneceğini söyledi. 

HOLLANDA MODELİ ÖRNEK OLUYOR

Tüm dünyada yaan konut krizine en çok ses getiren çözüm Hollanda'dan geldi. Hollanda hükümeti tarafından alınan karar doğrultusunda kiraların devlet tarafından belirlenmesi üzerinde karar kıldını. Yeni plana göre 1250 Euro 'ya kadar olan kiralara devlet müdahalesi gelecek. Devlet , kirası 763 Euro'dan düşük olan yerler ile belediyelerin kiraladığı evler için puanlama sistemi geleceğine yer verildi. Evin metrekaresine , oda sayısına, evdeki eşyalara , balkon sayısına göre bir puanlama yapılacak ve buna göre kira miktarı devlet tarafından belirlenecek. 

DENETİM BELEDİYELERDE

Söz konusu sistemin denetiminin belediyeler tarafından yapılacağı açıklanırken belirlenen rakamın üzerinde evin kiraya verilmeyeceğine yer verildi. 

KONUT KİRALARINA REKOR ZAMLAR GELDİ

Son 1 sene içinde Türkiye genelinde kiralara rekor düzeylerde zamlar geldi. İstanbul'da asgari ücretten aşağıya ev bulunmazken diğer büyükşehirlerde de kiralara ciddi oranda zamlar geldi. Vatandaşlar ise bu konuda düzenleme bekliyor. 

ERDOĞAN: ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

Fahiş fiyat artışlarıyla mücadele için çalışmalar başlatıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrası yaptığı açıklamada artık tek gündemlerinin hayat pahalılığı olduğunu, fahiş zamların önüne geçeceklerini söyleyerek, "Pek çok ülke, yaşanan belirsizlikler karşısında yalpalarken, biz içimize kapanmak ve kazanımlarımızdan taviz vermek yerine, hedeflerimize doğru daha hızlı yol almayı tercih ediyoruz. Bu arada 85 milyon vatandaşımızın her biri için konjonktürün getirdiği sıkıntıların yükünü azaltacak tedbirleri almaktan geri durmuyoruz. Bilhassa ücretli, dar gelirli, desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımızı koruyacak bütün bu mekanizmaları kuruyor ve işletiyoruz. " dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sağlıktan eğitime, ulaşımdan enerjiye her alanda altyapı yatırımlarında ülkemizin ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşıladığımız için, bundan sonraki önceliğimiz insanımızın refah seviyesini artıracak politikalar olacaktır."

TÜRKİYE'DE GELEBİLİR

Hükümete yakın isim yaptığı açıklamada söz konusu sistemin Türkiye'ye gelmesi için çalışma başlatıldığını söyledi. 

Yeni sistem ile evin özelliklerine göre bir taban fiyat belirleneceği ve bunun üzerinden evlerin kiraya verileceği belirtildi.

NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

3 Bakanlık bu konuda çalışmalara başladı. Geçen hafta başlayan düzenleme ile ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ticaret Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile birlikte bu konuda çalışma yaptıklarını söyledi. Söz konusu çalışmaların önümüzdeki haftalarda sona ermesi ve konut kiralarında yeni düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Açıklama geldiğinde finans7.com'da olacak.

SİZCE?

Sizce kiralar devlet tarafından belirlense ev sahipleri buna uyar mı? Bu sistem Türkiye'de olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

KİRALIK EVLERLE İLGİLİ DÜZENLEME GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (10)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sistem gelse ve bu sistem mal sahiplerinden cok kiraciları destekllerse bence guzel ama suda bir gercek burasi turkiye devleti dinlemeden usulsuz is yapanlarin hadi var hesabi yok insallh ise yarar 4ay icinde 3kez zam yapan ev sahiplerine saglam bir yaptirim gelir insallah biktik Calistigimizi ev sahibine vermekten ..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ev sahipleri çok vicdansız hiç bir Ev sahibi uymaz..
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Güzel karar. Uymak zorundalar uymayanlara da güçlü bir yaptırım gerekli
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adam bodrum katına 5 bin TL kira istiyor bir zahmet el atın.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İlk kez bir karara bu kadar seviniyorum acilen gelmesi lazım evli ve çocuklu aile düşünün çocuğun okulu mafraf kira elektrik su doğalgaz ve gıda bu insan kiraya mi versin para yiyeceğe mi siz karar verin artık