Kiralık Ev Arayanlar Dikkat: Bu Tuzağa Düşmeyin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiralık Ev Arayanlar Dikkat: Bu Tuzağa Düşmeyin

Ev arayan vatandaşlar, dolandırıcıların yeni yöntemi nedeniyle paralarını kaptırıyor. İşte dolandırıcıların kullandığı son tuzak.

Emlak 15 Tem 2022 22:35 0
Kiralık Ev Arayanlar Dikkat: Bu Tuzağa Düşmeyin

Ev kiralayacaklar bu tuzağa dikkat.

Ev kiralayacak vatandaşların son günlerde en sık karşılaştığı dolandırıcılık sahte ilan dolandırıcılığı oldu. Yeni Şafak Gazetesi'nden Mehmet Ali Porto kaleme aldığı yazısında dolandırıcıların başvurduğu yeni yöntemi açıkladı. 

Söz konusu yönteme göre dolandırıcılar, internet üzerinden ilan sayfalarında emlakçı ya da ev sahibiymiş gibi kiralık ev ilanı yayınlamaya başladı. Diğer evlerden daha uygun fiyata kiralığa konulan evler , kiralık ev arayan vatandaşların dikkatini çekiyor ve bu kiralık ev arayan kişiler bu ilanları hemen arıyor. İlan sahibini arayan kişiler ev ile ilgili sorular soruyor. ‘daire hangi sokakta, fotoğraflardaki gibi mi, konumu ve adresi nerede, çevreye bakalım, nasıl bir yer, aileye uygun mu' gibi sorular normal olarak soruluyor. 

Ancak dolandırıcılar bu sorulara detaylı bilgi veremem. Eğer daireyi görmek istiyorsanız opsiyonlama ücreti , yani bir miktar kapora atmanız gerekiyor diyor. 3 bin lira para isteyen dolandırıcılar, ancak 3 bin lira karşısında evi gösterebileceğini söylüyor. 

Ev arayan kişiler ise uygun fiyata ev bulduğu için hemen parayı yolluyor. Ancak daha sonra iletişim bilgilerine, eve ya da başka bir şeye ulaşılamıyor. İlan sayfaları ile iletişime geçen mağdurlar, onlardan da olumsuz cevap alıyor. 

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Aziz Koçal, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Adres, tapu gibi bilgileri net olmalı ve kimlik bilgilerinin site tarafından doğrulanması gerekiyor" dedi.

TOKİ'DEN 81 İLDE EV GELİYOR: UCUZA SATILACAK

TOKİ 81 şehre ucuza ev kampanyası detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç