Kiralık Araçta Büyük Vurgun: Bu Yöntemle Binlerce Kişiyi Dolandırdılar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiralık Araçta Büyük Vurgun: Bu Yöntemle Binlerce Kişiyi Dolandırdılar

Araba kiralamada büyük vurgunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sahte site yapanlar, binlerce kişiyi dolandırdı.

Taşıt 6 Haz 2022 08:24 0
Kiralık Araçta Büyük Vurgun: Bu Yöntemle Binlerce Kişiyi Dolandırdılar

Rent A Car 'da büyük vurgun.

Son dönemlerde araçların fiyatlarının artması nedeniyle bir araba alamayan vatandaşlar, bir hafta sonu planı yaptığında, memlekete gitmek istediğinde ya da başka bir iş için, düğün , tören için lazım olduğunda araç kiralama şirketlerinmin kapılarını çalıyor. Belli bir meblağ karşılığında araçları kiralayan vatandaşlar, süre bitiminde araçlarını teslim ediyorlar. 

Ancak son dönemlerde kopya siteler, araç kiralayack birçok kişiyi mağdur etmeye başladı. Bilindik büyük araç kirlaama şirketlerinin sitelerinin aynısını yapan , siteyi büyük araç kiralama şirketlerinin sitelerine bire bir benzeten dolandırıcılar, bu yolla birçok kişiyi dolandırdı. Bu konuda polise ve tüketici derneklerine ciddi oranda şikayet yağıyor. 

Büyük firmaların sitelerini bire bir kopyalayan dolandırıcılar, şirket gibi kurumsal bir telefon numarası yapıyor. Daha sonra sosyal medya üzerinde sahte reklamlarla kişileri siteye çekiyor. Araç kiralamak isteyenler isteye girip telefon numarasını aradığında telefonu açan kişi, ödemenin yarısını ya da tamamını talep edip bir adres istiyor. Paranın gönderilmesi durumunda arabayı adrese göndereceğini söyleyen kişi, daha sonra bir hesap numarası veriyor. 

Para gönderildiğinde de artık o telefon numarasına ulaşılamıyor. Dolandırıcıya ulaşmanın çok zor olduğu bu durumda ulaşılsa bile zararın karşılanması imkansız.

1500-2000-2500 lira kaptıranlar, bu konuda mağdur olduklarını söyleyerek polis ekiplerine gidip şikayetçi oluyor. Polisler, bu konuda son dönemlerde mağdurların oldukça arttığını, vatandaşların sahte sitelere dikkat etmesi gerektiğini , site adresinin ve uzantısının dikkatlice kontrol edilmesini istiyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç