Kirada yüzde 25 zam sınırı: Temmuz'a kadar süremiz var bakacağız...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kirada yüzde 25 zam sınırı: Temmuz'a kadar süremiz var bakacağız...

Son dakika haberi: Kirada yüzde 25 zam sınırının kalkıp kalkmayacağına yönelik son dakika açıklaması geldi.

Emlak 10 Mart 2024 0
Kirada yüzde 25 zam sınırı: Temmuz'a kadar süremiz var bakacağız...

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı son dakika açıklamasında kirada yüzde 25 zam sınırının kalkıp kalkmayacağına dair son bilgilere yer verdi.

KADIN VE GENÇLER İÇİN YENİ ÇALIŞMA MODELİ GELİYOR

Kadınlar ve gençler için çalışma hayatında düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Yılmaz, "Özellikle kadınlar için, gençler için yeni çalışma biçimlerini daha fazla yaygınlaştırmamız lazım" dedi.

EK ZAM

Maaşlara ek zam gelecek mi sorusuna Yılmaz şu şekilde yanıt verdi: "Bizim önceliğimiz emekli oldu, çalışanlar oldu. Kesinlikle bundan hiçbir tereddüt yok. Bütçemizin içindeki payına bakabilirsiniz. Çalışanların payına, emeklilere yaptığımız aktarmaların sosyal güvenlik sistemine. Ama bir taraftan da şu gerçek tabii, emekli sayımız da oldukça yüksek bir rakama geldi, 16 milyon gibi bir rakama ulaştık. Dolayısıyla burada en küçük attığınız adımın büyük bir yansıması oluyor. Bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artış yapıldı değil mi? Bunun mali yansıması 27 buçuk milyar lira. Tek başına bu atılan adımın mali etkisi 27,5 milyar lira"

YÜZDE 25 ZAM SINIRI

Maaşlara yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı sorusuna Yılmaz şu şekilde cevap verdi:

"Asıl olan tabii enflasyonu düşürmek ve bu ihtiyacı ortadan kaldırmak. Dolayısıyla enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürdüğünüz zaman buna ihtiyaç kalmayacak zaten. Ama bu konudaki karar henüz alınmış değil. Bu yılın ortasına kadar geçerliliği var. Temmuza kadar süremiz var. Yaklaştığı zaman bir etki değerlendirme yapılacaktır. Artılarına, eksilerine bakılacaktır. Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata, hepsine bakılarak bir karar verilecektir"

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç