Kiracıyı Evden Çıkarmak İçin Bahaneye Bu Kadar Çalışacağınıza YKS'ye Çalışsaydınız Tıp Kazanırdınız
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiracıyı Evden Çıkarmak İçin Bahaneye Bu Kadar Çalışacağınıza YKS'ye Çalışsaydınız Tıp Kazanırdınız

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarmak için geliştirdikleri taktiklere bir yenisi daha eklendi.

Emlak 26 Haz 2022 21:24 1
Kiracıyı Evden Çıkarmak İçin Bahaneye Bu Kadar Çalışacağınıza YKS'ye Çalışsaydınız Tıp Kazanırdınız

Ev sahiplerinin kiracılara karşı geliştirdiği taktikler artık çığır açıyor.

Kira zamlarının art arda geldiği son dönemlede ev sahipleri, mevcut kiracılarına artık seneye Temmuz ayına kadar yüzde 25'ten fazla zam yapamayacak. Bu durum ise kiracıları bir nebze olsun rahatlatırkıen ev sahiplerini de kirayı arttırmak için farklı yollar düşünmeye zorladı. 

Almanya'da oğlum gelecek, ben yerleşeceğim, evi satacağım ve daha bunlar gibi birçok nedenden dolayı ev sahipleri kiracılarını darlayarak evden çıkmalarını istiyor. Bu durumlar nedeniyle mahkemelerde ev sahipleri ile kiracılar arasında birçok dava açıldı.

2 TEMMUZ'A ÖTELEDİLER

Evi boş olan ev sahipleri, 1 Temmuz 2023 'e kadar olan yüzde 25'lik kira zammına takılmamak için evlerini ilanlardan çektiler. 1 ay önce 120 binden fazla ev kiralık ilanlarında iken o sayı şimdi 80 binlere kadar geriledi.

2 Temmuz'dan sonra kiralık ev ilanlarında ciddi artış olması bekleniyor.

SON OYUN: 6 AYLIK KİRANI VEREYİM ÇIK

Ev sahipleri, mevcut kiracısını evden çıkardıktan sonra , normal kiranın en az 2 katına bir kiracı bulabileceği için kiracısına akıl almaz tekliflerle gelmeye devam ediyor.

Son olarak ev sahipleri, 6 aylık kiraya kadar çıkıp, kiracısına 6 aylık kirasını verip onu evden çıkarmayı teklif ediyor. Kiracılar, “Yeni kiracıya evi 2-3 kat fazla paraya verince, tek aylık kira bile bu teklif ettiği parayı karşılıyor” diyor.

Bakalım daha neler göreceğiz neler... Sizin ev sahibiniz nasıl bir bahane ile sizi evden çıkarmak istedi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben ev sahibiyim kirada olan ikitane dairemiz var biri normalde 4500 olması gerekiyorken 1600 verdim 1400 dü 200 TL zam yaptık sadece diğeri 1500 daha senesi dolmamış onun karşı dairesi 5000 TL ye oturuyor Allah İçin söylüyorum gireceğin gerçek evin toprak 2 metreye gireceksin ahiretini yakma o para nasıl boğazınızdan geçiyor çoluk çocuğun yetimin hakkı var biraz vicdan bi deprem gelecek o evler mezarın olur Allah’ın gazabından kaçamazsınız dua ediyorum sizlere rabbim Hidayet versin vicdan versin