Kiracısını Öyle Bir Yolla Evden Attı ki... Şeytanın Aklına Gelmez
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiracısını Öyle Bir Yolla Evden Attı ki... Şeytanın Aklına Gelmez

İstanbul'da meydana gelen ve son dönemlerde çokça kullanılan bir yöntem akıllara durgunluk verdi.

Emlak 30 Ekim 2022 16:18 1
Kiracısını Öyle Bir Yolla Evden Attı ki... Şeytanın Aklına Gelmez

Yok artık: Şeytanın bile aklına gelmeyen yöntem ev sahibinin aklına geldi.

İstanbul'da meydana gelen bir olay Türkiye gündemine geldi. Söz konusu olayda kiracısını evden çıkarmak isteyen ve evine daha yüksek kiralı bir kiracıyı yerleştirmek isteyene ev sahibi, kimsenin aklına gelmeyen bir yola başvurdu.

Metin S isimli kişi, Sarıyer'de oturduğu evin kirası için otomatik ödeme talimatı verdi. Bu kişi, her ayın 1'inde kiranın , belirttiği hesaba gönderilmesi için talimat verdi ve para, her ay hesaptan çekilerek diğer hesaba gönderildi. Ancak kiracıyı evden çıkarmak isteyen ev sahibi, hiç haber vermeden o hesabını kapattı. Kira her ay otomatik ödeme ile o hesaba gönderilmeye devam edildi ama hesap kapalı olduğu için geri geldi. Ev sahibi ise kirasının yatırılmadığını söyleyerek mahkemeye başvurdu ve tahliye kararı aldı.

Kiraları düzenli olarak ödediğini mahkemeye bildiren ve bunu evraklarla kanıtlayan kişiye mahkemeden kötü haber geldi.  Konu hakkında açıklama yapan kişi, “Ben sözleşme yaptım sözleşmede kira şu hesaba yatırılacaktı. Bende yatırdım ama ev sahibi hesabını bana bilgi vermeden kapatmış diyemez. Ev sahibine ulaşmak zorunda ve ulaşmaması halinde  PTT’ye giderek konutta ödemeli kira ödemesi yapacak. Eğer 30 gün içerisinde mal sahibi bu parayı almaz ise kiracı temerrütte düşer. İkinci yöntem ödeme yeri tayinidir. Kiracı bunun için sulh hukuk mahkemesine gidecek ve kirasını ödemek için bir hesap oluşturulmasını sağlayacak. Ancak bu yöntem ile tahliyeden kurtulur” dedi ve uyarısında bulundu.

Bu yöntemle son dönemlerde çok sayda kişinin tahliye edildiği öğrenildi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
hepsi seytan olmus 3 kurusa dunyaliklarini satiyorlar