Kiracının tahliye taahhütnamesi oyunu mahkemeden döndü: 10 ay hapis cezası verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiracının tahliye taahhütnamesi oyunu mahkemeden döndü: 10 ay hapis cezası verildi

Kiracının tahliye taahhütnamesindeki imza oyunu mahkemeden döndü ve kiracıya 10 ay hapis cezası verildi.

Haberler 28 Ocak 2024 0
Kiracının tahliye taahhütnamesi oyunu mahkemeden döndü: 10 ay hapis cezası verildi

Kiracının tahliye taahhütnamesi oyunu 10 ay ceza verdirtti.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kavga ve tartışmalar ile davalık işlemler devam ediyor. Son haber iste İstanbul'dan geldi. İstanbul'da meydana gelen olayda bir ev sahibi, tahliye taahhütnamesindejki imzanın taklit edildiğini söyleyerek şikayette bulundu.

İmzaladığı tahliye taahhütnamesi sonrası ev sahibinin kira zammı teklifini kabul etmeyen kiracı, taahhütnamedeki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Bu idia ile mahkemeye başvuru yapıldı. Yapılan başvuru sonrası bilirkişi inceleme yaptı ve imzanın kiracıya ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine ev sahibi hakkında takipsizlik kararı verildi.

Daha sonra ise olay iftira davasına döndü. İstabul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye baktığımızda savcılık, kiracı hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemi ile dava açmasını sağladı. Davada savunma yapan sanık, kirayı ödeyemediği için ev sahibi tarafından sürekli olarak rahatsız edildiğini ve kendisi hakkında icra takibi başlatıldığını söyledi. Daha sonra ev sahibinin bir tahliye taahhütnamesini gerekçe göstererek tahliye davası açtığını söyledi.

3 sene önce evrak imzaladığını, emlakçıda 3 evrak imzalarken imzaladıklarından birinin taahhütname olabileceğini söyleyen sanık, imzanın kendisine ait olmadığını ve evrakın düzenlendiği tairhte başka bir yerde olduğunu söyleyerek bunu ispat edebileceğini söyledi.

Dava karara bağlandı ve mahkeme, ev sahibi hakkında haksız yere soruşturmaya sebep veren kiracıya 10 ay hapis cezası verirken ceza ertelendi ve 1 sene denetim verildi. Öte yandan mahkeme 17 bin 900 liralık avukatlık ücretinin de kiracı tarafından ödenmesine karar verdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç