Kiracılara 2 bin, ev sahiplerine 5 bin TL yardım e devlet başvuru ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiracılara 2 bin, ev sahiplerine 5 bin TL yardım e devlet başvuru ekranı

Son dakika haberi: Ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara 2 bin liralık barınma yardımı başvuruları devam ediyor. İşte başvuru bilgileri ve şartları.

Finans Magazin 19 Şubat 2023 19:22 2
Kiracılara 2 bin, ev sahiplerine 5 bin TL yardım e devlet başvuru ekranı

Ev sahiplerine 5 bin, kiracılara 2 bin TL yardım başvuru duyurusu geldi.

Son dakika açıklaması AFAD Başkanı'ndan geldi. Deprem bölgesinde son durumu aktaran AFAD Başkanı Sezer, deprem bölgesindeki çalışmalara ve kira yardımına ilişkin şu bilgileri verdi:

"Depremden etkilenen yaklaşık 800 bin afetzedeye de 10 bin liralık yardımı ulaştırmış durumdayız. Bunun dışında, yine tahliye çalışmaları var. Birçok vatandaşımız bulundukları illerden diğer illere göç ediyorlar. Kendiliğinden gidip bize afetzede olarak diğer illere başvuran 800 bine yakın vatandaşı tespit ettik. Bizim tahliye ettiğimiz afetzede sayımız 460 bin 945. Bunlardan 318 bin 970’ini kamu misafirhanelerinde, otellerde misafir ediyoruz.

Bu büyük bir afet ve bu afetin etkilerini hep beraber milletçe saracağız. Devletin bütün kamu kurumları ve kuruluşlarının bütün imkanları sahada. Aynı zamanda bizim bütün afetlerde yan yana yürüdüğümüz, beraber çalıştığımız bütün STK’larımız da orada yoğun bir şekilde faaliyetlerine devam ediyorlar”

Sezer açıklamasında deprem bölgesinde evleri hasar gören vatandaşların kira ve taşınma yardımları noktasında çalışmaların sürdüğünü ve e devlet sayfası üzerinden kira ile taşınma yardımı başvurusunun yapılabileceğini söyledi. Şimdiye kadar 445 bin kişi, söz konusu yardıma başvuru yaptı.

EV SAHİPLERİNE 5 BİN TL, KİRACILARA 2 BİN TL VERİLECEK

Söz konusu yardım kapsamında ev sahiplerine 5 bin lira, kiracılara ise 2 bin liralık kira yardımı yapılacak.

İkamet başka yerdeyse ne olacak: Hasar gören konutta oturduğu tespit edilen afetzedelere, barınma desteği yapılmaktadır. Kimlik paylaşım sistemindeki kayıtların uyuşmaması halinde afetzedenin ikametgahı teyit edildikten sonra ödemeler yapılacaktır.

Kira kontratım yok ne olacak: Afetzedenin kimlik paylaşım sisteminde ikametgahı sorgulandıktan sonra Tapu Kadastro Bilgi Sisteminden (TAKBİS) yapılacak inceleme neticesinde ev sahibi olmadığı tespit edilenler kiracı olarak kabul edileceğinden barınma desteğinden faydalanabilecektir.

Ödemeler hangi bankaya: Afetzedenin hesap açmasına gerek kalmaksızın her ilde bulunan Ziraat Bankası şubelerinden barınma desteği alabilecektir. Yardım desteği, Ziraat Bankasında hesabı bulunanların kendi hesabına, hesabı olmayanların ise TC kimlik numaralarına yatırılacaktır.

BAŞVURU EKRANI

Başvurular e devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru yapmak için aşağıdaki gibi e devlet kapısına gittiken sonra arama kısmına barınma yazın ve çıkan sonuçlardan afetzede barınma desteği başvurusu yazan kısma tıklayın.

Linke tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmından kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra bu sayfadan başvuru yaparak kira yardımı alabilirsiniz.

10 VE 15 BİN TL YARDIM BAŞVURUSU

Tüm depremzedelere 10 bin TL'lik nakdi yardım yapılmaktadır. Bu ödemeler vatandaşların banka hesaplarına yapılıyor. Ziraat Bankası hesabınıza bu 10 bin lira yatırılacak.

Bunun yanı sıra barınma yardımı alacaklara, taşınmaları için de 15 bin liralık taşınma yardımı verilecek. Vatandaşlar , bunun için AFAD'a başvuru yaparak ödeme alabileceksiniz.

Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Evini kiraya veripte başka ilde oturanlar. Kira yardımı alabilecek mi?almazlarsa asıl mağduriyeti ev sahibi yasiyacak.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
ev sahibine 5 kiraciya neden 2 bin nasil bi adaletsizlik bu resmen kufur etseler daha iyi si zamanda su durumda bile bunu yapmak nasil bir aeydir soylecek kelime kuracak cumke lugatta yok yuh be kardesim rezilliginde bukadari