Kiracılar ve Ev Sahipleri Dikkat: Artık Başvuru Zorunlu Oluyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kiracılar ve Ev Sahipleri Dikkat: Artık Başvuru Zorunlu Oluyor

Ev Sahipleri ve kiracıları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada bu ay gelecek yeni düzenlemeye yer verildi.

Emlak 6 Ekim 2022 21:38 0
Kiracılar ve Ev Sahipleri Dikkat: Artık Başvuru Zorunlu Oluyor

Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık arabulucuya gidecek ve bu zorunlu olacak.

AK Parti tarafından getirilen yüzde 25 zam kararı kiralık evlerde uygulanmaya başladı. Uygulanan düzenleme sonrasında ev sahipleri ile kiracılar arasında daha fazla anlaşmazlıklar yaşanmaya başladı. Mahkemelerde yaşanan ciddi iş yoğunluğu nedeniyle vatandaşlar adliye kapılarına gitmeye başladı. 

Mahkemelerde ciddi şekilde iş yükü olması nedeniyle düzenleme yapılması zorunlu hale geldi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde söz konusu sorunun çözüleceğini ve artık zorunlu arabulucu düzenlemesinin geleceğini söyledi ve “Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeni yargı paketi bu ay meclise gelecek. TBMM'ye gelecek düzenleme ile artık kiracı ile ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar mahkemeden önce arabulucuya gidecek. Uyuşmazlıklar arabulucuda çözülmemesi durumunda mahkemelere sevk edilecek ve buralarda sorunlar çözüme kabvuşturulacak.

Düzenlemeye göre artık kira alacakları, kat mülkiyeti uyuşmazlıkları, komşuluk hukuku ihtilafları ve buna benzer sorunlar artık arabulucuların çözeceği olaylar kapsamında olacak.

Arabulucuya gönderilen ev sahibi kiracı sorunları artık 1 ay içinde çözülecek. Eğer 1 ayın sonunda uyuşmazlık çözüme kavuşturulmazsa bu sefer yargı yolu açılacak.

BU AYDAN SONRA GELİYOR

TBMM'ye gelecek düzenleme ile ilgili açıklama yapan Bakan Bozdağ, düzenlemede sona gelindiğini ve önümüzdeki günlerde meclise sunulacağını söyledi.

ARABULUCU TARİFESİ GÜNCELLENDİ

Arabulucu tarifeleri geçen hafta güncellendi ve Resmi Gazete'de yeni dönem arabulucu tarifeleri kamuoyuna duyuruldu. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile yeni arabulucu tarifeleri:

Finans7.com  | ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç