Kira zammında son dakika: Yüzde 25 devam edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kira zammında son dakika: Yüzde 25 devam edecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan açıklamasında kiraya yüzde 25 zam düzenlemesinin devam edeceğini söyledi.

Emlak 22 Nisan 2023 08:31 14
Kira zammında son dakika: Yüzde 25 devam edecek

Kirada zam sınırı için sevindiren son dakika açıklaması.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Kurum yaptığı açıklamada 2023 yılının 7'nci ayında bitecek olan kiraya yüzde 25 zam sınırı için sevindiren haberi verdi. Bakanm Kurum açıklamasında bu düzenlemenin devam edeceğini söyledi.

TRT Haber ekranlarına katılan ve burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Murat Kurum, kirada fahiş fiyatlar konusunun talep ile birlikte arzın da artması sonrası dengeleneceğini söyledi. Bu aşamada TOKİ'nin önemli görev üstleneceğini söyleyen Bakan Kurum, deprem riskini bertaraf etmek için, deprem bölgesindeki vatandaşların konut sahibi olması için sosyal konut üretimine hız verdiklerini, üretilecek sosyal konutlarla birlikte konut piyasasına denge geleceğini söyledi.

SOSYAL KONUTTA İLK EVİNİ ALACAKLARA KREDİ

81 ilde yapılan 250 bin sosyal konut projesi kapsamında ilk evini alacaklara kredi imkanının sunulacağını söyleyen Bakan, bunların hepsinin arzı arttırmaya yönelik olduğunu söyledi.

KİRAYA YÜZDE 25 ZAM SINIRI

Rekor enflasyon rakamlarından sonra kiralara da fahiş zamlar gelmeye başlamıştı. Yaşanan yüksek fiyatların önüne geçmek için harekete geçen hükümet, yüzde 25'lik zam sınırı getirmiş ve 2023 Temmuz ayına kadar kiraya en fazla yüzde 25 zam yapılabileceğini bildirmişti. Bu düzenleme hakkında açıklama yapan Bakan Kurum, Temmuz ayından sonra bunu uzatacaklarını, piyasanın oturmasına kadar düzenlemenin devam edeceğini söyledi. Bakan Kurum, "Talep doğrultusunda arzı artırırsanız dengelersiniz. TOKİ burada o kadar önemli. Sosyal konut üretiyoruz hem deprem riskini bertaraf etmek için hem de vatandaşlarımızın ev alması için. Bir taraftan da aslında piyasayı dengeliyoruz. Niye 250 bin çıktık? Aslında 250 bin çıkarak piyasadaki talebi karşılamak üzere. İlk evini alacaklara kredi imkanı tanıdık, dolayısıyla bunların hepsi arzı artırmaya yönelik çalışmalar. Orada bir düzenleme daha yaptık. 2023'ün 7'nci ayına kadar geçerli, inşallah 7'nci aydan sonra onu uzatacağız. Piyasa şartlarının üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşımızı koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Sizce kiraya zam sınırı yüzde kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (14)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
denetim olmadığı sürece çok zor bu ay kiram 1750 telden 4500 tlye çıktı kime ne söylesek hiç bir faydası yok daha çok ev sahipleri ile huzursuz olmamak için mecburen kabul ediyor kiracılar denetim şart
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Fahiş kira bedeli isteyen ev sahibine tespit edildiği takdirde 2 yıl kiradaki ev mühürlenir 300.000 Türk lirası para cezası uygulanır bilgilerinize.
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Geçen sene ev sahibim %65 zam yaptı,bu sene daha sözleşme sürem ağustos ayında bitmesine rağmen mart ayında aradı 1600 olan kiramı 5000 yapmak istedi once 4500 kadar teklif ettim Kabul etmedi! avukatla görüştükten sonra kabul etmedim 3500 düştü sonra sen çık ben evime gelicem dedi.Yani denetim yada ,cezası olmadığı sürece daha çok sıkıntı çekeriz
Ziyaretçi 12 Ay Önce
deprem bölgesinde kiracıları evden çıkarıyorlar kiracılar ne yapacak
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Bizim ev sahibi uymadı %25 kuralına malesef 4 bindi 8.500 istedi zar zor 6 bine ikna ettik bu yıl da yaklaşıyor bakalım ne isteyecek tahminim 15 bin diyecek yada çık diyecek bırakın %25 i %100 ü kabul etmiyorlar başka ve kesin bir çözüm bulunmalı buna