Kira yardımı, 3 ayda bir zam, bayram ikramiyesi: İşte memurların toplu sözleşme talepleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kira yardımı, 3 ayda bir zam, bayram ikramiyesi: İşte memurların toplu sözleşme talepleri

Kamu Personellerinin toplu sözleşme talepleri açıklandı. İşte Memur Sen anketinin sonucu ve toplu sözleşme görüşmelerinde son durum.

Çalışma Hayatı 11 Ağu 2023 18:48 0
Kira yardımı, 3 ayda bir zam, bayram ikramiyesi: İşte memurların toplu sözleşme talepleri

Memurların toplu sözleşmeden beklentileri açıklandı.

Memur Sen tarafından bir anket yapıldı. 2 Ağustos'tan 9 Ağustos tarihine kadar yapılan ankette kamu personellerine, 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinden ne bekledikleri, taleplerinin ne olduğu soruları soruldu. Anketten çıkan sonuçlar da açıklandı.

50 binden fazla kamu personelinin katılımı ile yapılan ankete baktığımızda memurların yüzde 42'lik kesiminin kirada olduğu, yüzde 8.4'ünün ise lojmanda kaldığı öğrenildi.

Ankete baktığımızda memurların yüzde 93.7'lik kesiminin kira yardımı talebine destek verdiği öğrenildi. Ankete katılanlar, memurlara kira yardımı yapılmasını isterken bunun iyi bir rakam olması gerektiğini de belirtiyor.

Memurlar, bu sene Memur Sen tarafından masaya getirilen her 3 ayda bir maaş zammı teklifini de olumlu buldu ve bu teklif güçlü bir karşılık ve destek aldı.

Söz konusu ankete katılan memurların yüzde 90'lık kesiminin enflasyona karşı alım gücünün korunabilmesi adına oransal zamların her 3 ayda bir yapılmasını istiyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ TALEBİ

Memur Sen'in masaya getirdiği, memurlara bayram ikramiyesi verilsin teklifi de ankette öne çıkan teklifler arasında yer aldı. Kamu görevlileri, dini bayramlardan önce kendilerine bir maaş ikramiye verilmesini talep ediyor.

TOPLU SÖZLEŞMEDE SON DURUM NEDİR?

Toplu sözleşme görüşmelerinde 14 Ağustos tarihi bekleniyor. Kamu kesimi bu tarihte teklifini açıklayacak. Tekliften haberdar olmak için uygulamamızı indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç