Kira vergisinde 33 bin TL'lik muafiyet devam edecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kira vergisinde 33 bin TL'lik muafiyet devam edecek

Kirada 33 bin liralık muafiyetin kaldırılması düzenlemesi iptal edildi. Kira vergisinde bir artış olmayacak.

Emlak 11 Haz 2024 0
Kira vergisinde 33 bin TL'lik muafiyet devam edecek

Kirada düzenleme geri çekildi.

Geçen gün kulisler, kira vergisinde düzenleme yapılacağını bildirmiş, sözk onusu düzenleme kapsamında kiradan alınan verginin artırılacağını bildirmişti.

Bilindiği üzere kirada muafiyet sınırı var. 1 yıllık kira geliri 33 bin liraya kadar olan vatandaşlardan herhangi bir vergi alınmıyor. Kira geliri 33 bin liranın üzerinde olan vatandaşların ise 33 bin lirası muaf olacak şekilde kalan paradan vergi alınıyor.

Söz konusu düzenlemede bu 33 bin liranın kaldırılması ve herkesten kira vergisi alınması planlanıyordu. Ancak bu durumun kirayı artıracağı belirtiliyordu. Çünkü ev sahibi 6 bin lira vergi vereceği yerde 10 bin liradan fazla vergi verecekti. Bunun parası da yine kiracıdan çıkacaktı.

Bu şekilde kiraların yeniden artacağı ve bunun da enflasyon oluşturacağı bildirildi. Bu nedenle 33 bin liralık vergi muafiyetinin değiştirilmeden devam ettirileceği bildirildi.

Söz konusu düzenleme ilei lgili açıklama yapan AK Parti kaynakları, "Ev sahiplerinin büyük çoğunluğu kiradan geçiniyor. Yeni düzenleme direkt onları vurur. Çok evi olan zengin etkilenmez, çünkü istisnadan zaten bir ev için yararlanıyorlar" ifadelerini kullandı.

Gelen uyarılar ve tepkiler sonrası kirada 33 bin liralık vergi muafiyet sınırının kaldırılmayacağı, aynı şekilde düzenlemenin devam edeceği bildirildi.

EMLAK DÜZENLEMESİ MECLİSE GELİYOR

Konutta yeni düzenleme önümüzdeki günlerde meclise gelecek. Evden rayiç değil gerçek değeri üzerinden vergi alınmaıs, satışta 5 yıl şartının kaldırılması gibi düzenlemeler yer alacak. Bayram sonrası düzenlemenin meclise gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç