Kinder Yumurta Çikolatada Salmonella Salgını Paniği 2 Ülkeye Daha Sıçradı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kinder Yumurta Çikolatada Salmonella Salgını Paniği 2 Ülkeye Daha Sıçradı

Kinder Yumurta Çikolatalarının salgına neden olması sonrası bir açıklama geldi ve 2 ülkede daha bazı ürünlerin toplatıldığına yer verildi.

Sağlık 7 Nisan 2022 17:32 0
Kinder Yumurta Çikolatada Salmonella Salgını Paniği 2 Ülkeye Daha Sıçradı

Son günlerin gündem konusu olan Kinder Sürpriz Yumurta için bir son dakika haberi daha geldi. Kinder'in yumurta şeklindeki çikolatalarında bakteri çıktığı bildirilirken Fransa'da ürünler toplatılmıştı. Bir son dakika haberi daha geldi ve Danimarka ile Finlandiya'nın da bu ürünleri toplamak için alarma geçtiği öğrenildi.


Kinder Çikolatalarında salmonella adı verilen salgın ile bağ kurulmasının ardından belirli paketler , şirket tarafından geri çağrılmıştı. İlk olarak Fransa'da yapılan geri çağırmalar şimdi diğer ülkelere de sıçramaya başladı. Edinilen bilgilere göre Finlandiya ile Danimarka 'da gıda kurumları, İtalyan şirket Ferrero 'nun ürünler ile salmonella salgını arasında bir bağlantı olması şüphesiyle bazı kinder partilerini geri çağırdı ve inceleme altına aldı.


Konu ile ilgili açıklama Danimarka Veterinerlik ve Gıda İdaresi ile Finlandiya Gıda Kurumundan geldi. Yapılan açıklamada Ferrero'nun Kinder Çikolata ürünlerinin salgın ile muhtemel bağlantısı üzerine belirli partilerin incelenmek üzere geri çağrıldığına yer verildi.


Söz konusu açıklamada, çikolatalar üzerindeki bakterinin ve salmonella salgını varlığının özellikle kritik olduğuna işaret edildi ve ürün içerisindeki yüksek yağın, mide asidinden geçerken salmonella bakterileri için koruyu bir faktör olabileceği ifade ediliyor.


Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından da konu ile ilgili bir açıklama yapılmış ve çikolata ürünlerinin "olası enfeksiyon nedeni" olarak tanımlandığına yer verilmişti. Söz konusu açıklamada, çikolatadan genellikle 10 yaşının altındaki çocukların etkilendiğine yer verildi. Avrupa 'da sağlık yetkililerinden alınan son dakika bilgilerine göre 134 çocuk , hızla gelişmekte olan salmonella salgınını için incelemelerin araştırmaların devam ettiği öğrenildi.


Bundan önce Belçika, İrlanda, Fransa, Almanya, İngiltere, Norveç, İngiltere, İsveç ve Lüksemburk ülkeleri Kinder Çikolata ürünlerinin bazı partilerini, incelemek üzere geri çağırmıştı.


İngiltere'den gelen son verilere göre şimdiye kadar 63 çocuğa , Kinder çikolataların bağlantısıyla salgının bulaştığı öğrenildi. Bunun üzerine bu ürünler geri çağrıldı. O ürünlerin son kullanım tarihi ise 11 Temmuz ile 7 Ekim'dı.


TÜRKİYE'DE SIKINTI YOK DENİLDİ

Konu ile ilgili dün Türkiye'den bir açıklama geldi ve Türkiye'deki ürünlerde sıkıntı olmadığına yer verildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç