Kimler Kadro Alacak? Sözleşmeli Personellere Kadroda Toplantı Sonrası İlk Detaylar Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kimler Kadro Alacak? Sözleşmeli Personellere Kadroda Toplantı Sonrası İlk Detaylar Açıklandı

Sözleşmelilere kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Memur Sen Başkanı, dünkü toplantıdan sonra ilk detayları açıkladı

Çalışma Hayatı 7 Ekim 2022 12:26 0
Kimler Kadro Alacak? Sözleşmeli Personellere Kadroda Toplantı Sonrası İlk Detaylar Açıklandı

Sözleşmelilere kadroda kimler kadroya alınacak?

Son günlerin gündem konusu olan sözleşmeli kamu personeline kadro konusunda son dakika açıklaması geldi. Memur Sen Başkanı Ali Yalçın yaptığı son dakika açıklamasında sözleşmelilere kadro konusunda , aynı işi yapıp farklı statüde sahip birçok personelin olduğunu, kadro ile bu anlaşmazlığın ortadan kaldırıldırılacağını söyledi.

HANGİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK?

Ana konunun sözleşmeli personel konusundaki sorunlar olduğunu söyleyen Ali Yalçın, yaşanan sorunları şu şekilde sıraladı: "Vergi dilimi, görevde yükselme, yer değişikliği, ücretsiz izin, yemek ücreti, bunların tamamında kadrolü ve sözleşmelilerde farklılıklar mevcut. Bunun toparlanması gerekiyor. Bu da tam bu zaman diliminde olmalı." ifadelerini kullandı.

BU DURUM SON BULSUN İSTİYORUZ

4B'li personeller hakkında açıklama yapan ve o personellerin sorunlarına değinen Yalçın, "657'deki 4b hükmü personel temininde sıkıntı yaşandığı durumlarda kullanılır. KPSS ile gerekli yetkinliği ölçülemeyen çalışanlarda, mesela acil teknik servis elemanı gerektiğinde kullanılırdı. Bu istisnai bir durumdu. Şimdi gelinen noktada sözleşmeli personel ana yola dönüştü. Bu durum son bulsun istiyoruz." dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Keyfi işten çıkarma, alma durumları da ortadan kaldırmamız lazım. Aynı işi yapanlar arasında ayrım ortadan kalksın. Temel derdimiz bu."

GEÇMEK İSTEMEYEN KALSIN

Sözleşmelilere kadro sürecinde istemeyenlerin sözleşmeli olarak kalacağını, isteyenlerin kadroya geçeceğini söyleyen Yalçın, "Sözleşmeliden kamuya geçmen istemeyenler kalsın fakat isteyenler de kamuya geçsin." dedi.

KİMLER KADROYA GEÇECEK?

Yalçın sözlerinin sonunda kimlerin kadroya geçeceği konusuna değindi ve kadroya geçişte 3+1'e dönüldüğünü söyledi ve kapsamın 550 bin kişiyi kapsadığına yer verildi. Yalçın açıklamasında, "Kamuda kadroya geçişte 3+1 sistemine döndük. 550 bin kişiyi kapsayan bir kitleden söz ediyoruz. Ekim ayı içerisinde genel memnuniyeti oluşturacak bir çözüm bulacağız. Bu tartışmayı bitirmek ve kamuyu bir bütün olarak görmek lazım" dedi.

Siz hangi kurumda kadro bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir, diğer personellerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

Uygulamamızı indirerek sözleşmelilere kadro konusundan bildirimle haberdar olabilirsiniz:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç