Kilo ile Fiyat Dönemi Bitti: Biberde Fiyat Gram Üzerinden Belirleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kilo ile Fiyat Dönemi Bitti: Biberde Fiyat Gram Üzerinden Belirleniyor

Gıda fiyatlarında yaşanan zamların ardından biber fiyatları tavan yaptı. Marketlerde ve pazarlarda biber artık gram fiyatı üzerinden satılıyor.

Haberler 6 Nisan 2022 22:54 0
Kilo ile Fiyat Dönemi Bitti: Biberde Fiyat Gram Üzerinden Belirleniyor

Gramla domates, biber patlıcan satışı dönemi başladı. Zamlı fiyatların kendisinden kaynaklanmadığını belirtmek için esnaf etiketlere farklı şeyler yazmaya başladı.


Pazar ve market tezgahlarında son dönemlerde art arda fiyat değişikliği meydana geliyor. Gıda fiyatlarına gelen zamlar sonrasında biber, domates ve diğer gıda fiyatları son yılların rekor seviyesine kadar çıktı. Rekor fiyat zamlarının ardından vatandaşlar kilo ile değil de artık gram ile alış veriş yapmaya başladı. Bunun ardından esnaf da etiketleri değiştirdi ve artık etiketlere kilo fiyatı yazmaktansa 200 gram fiyatını yazmaya başladı.


Yemeklerimizin olmazsa olmazı durumunda olan domates ile biber fiyatları aldı başını giderken esnaf biber etiketlerine 1 kilo fiyatını artık yazmıyor. Onun yerine artık biberin 200 gram fiyatı veriliyor. Domateste de kilo fiyatı 30 liranın üzerine çıkınca tane ile domates alanların sayısı çoğaldı. Bunların yanı sıra fiyatı artan bir diğer ürün de marul olarak öne çıkıyor. Küçük boy marullar 10 liradan satışa sunuluyorken büyük boy marullar 18 liraya kadar çıktı.


Fiyat yükselişleri hem evleri hem pazarcı esnafını vurdu. Eskiden vatandaşların kilo ile alış veriş yaptığını söyleyen pazarcı esnafı, artık gelen tüm siparişlerin gram üzerine olduğunu söyledi. Enerji fiyatlarında yaşanan artış ile birlikte sert kış şartlarında telef olan sebzeler nedeniyle hem mahsul az , birçok ürün tarlada direk çöpe gidiyor.


GRAMLA BİBER

Pazarlardan gelen fiyat etiketlerine baktığımızda biberin artık etiketinde 200 gram fiyatının yazdığı görüldü.



Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç