Kilis TOKİ Konut, Arsa, İşyeri Başvuru 2022 e Devlet Nasıl Yapılır? (Ev Arsa İşyeri Fiyatları, Teminat Hangi Bankaya?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kilis TOKİ Konut, Arsa, İşyeri Başvuru 2022 e Devlet Nasıl Yapılır? (Ev Arsa İşyeri Fiyatları, Teminat Hangi Bankaya?)

TOKİ 250 bin sosyal konut , arsa ve işyeri başvurusunda sona gelindi. Kilis TOKİ konut , işyeri ve arsa başvurusu hakkında bilgiler yazımızda.

TOKİ Başvuru 13 Eylül 2022 10:21 0
Kilis TOKİ Konut, Arsa, İşyeri Başvuru 2022 e Devlet Nasıl Yapılır? (Ev Arsa İşyeri Fiyatları, Teminat Hangi Bankaya?)

TOKİ Kilis sosyal konut ve arsa başvuru bilgileri , başvuru ekranı.

TOKİ 250 bin sosyal konut ve arsa başvurusu hakkında beklenen gün geldi. TOKİ tarafından yapılan son dakika açıklamasında ucuza arsa ve konut başvurularının 13 Eylül 2022 tarihinde başlayacağına yer verilmişti. Açıklama sonrası tüm vatandaşlar sosyal konut başvuru gününü beklemeye başladı. Başvuru gününün gelmesi ile birlikte en merak edilen, başvurunun nasıl yapılacağı, şartların ne olduğu konusu oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda TOKİ sosyal konut başvuru bilgilerine ve başvuru detaylarına yer verdik.

ARSA ŞARTLARI

Arsa şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Yoksul ve dar gelirli olmak,

- Kendisinin, eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içerinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesinin karşılığı olan arsa payına sahip olmamak,

- Daha önce 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümlerine tabi uygulamalardan faydalanmamış olmak.

- İş yerleri için başvuru bedeli 2 bin lira olacak

- TOKİ'nin yürüteceği proje kapsamında ilk olma özelliği taşıyan, "Küçük ve orta ölçekli sanayiciye yönelik 28 ilde oluşturulacak sanayi sitelerindeki 10 bin iş yeri" için başvuru bedeli 2 bin lira olarak belirlendi.

- Projenin bu ayağına başvuruda bulunacaklardan, projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı veya o il sınırlarında faaliyette bulunan 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşı olması şartı aranacak.

- Başvuru yapacaklardan ayrıca ustalık, iş yeri açma, ilgili oda kayıt veya vergi mükellefi belgesi ile e-Ticaret yapıldığına dair belgeler istenecek.

- Sanayi sitelerindeki iş yerleri için başvuru yapacakların, kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocuklarının mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması da gerekecek.

KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Konut başvurusu yapacakların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

- TOKİ aracılığıyla inşa edilecek konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

- Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

- Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

- Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak.

- Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. 

- Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

KAÇ KONUT YAPILACAK?

Kilis şehrine yapılacak konut sayısı : KİLİS    KİLİS MERKEZ 550 / 250000 SOSYAL KONUT PROJESİ    550    HALK BANKASI Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook grubumuza TIKLA KATIL

Kilis KAÇ ARSA VAR?

Kilis şehrinde vatandaşlara ucuza arsa satışı da yapılacak. Arsa başvuruları da e devlet kapısı üzerinden yapılacak. 

İŞYERİ BAŞVURUSU

TOKİ Kilis'de işyeri satışı da yapacak. İşyerlerine başvurular e devlet kapısı üzerinden alınacak.

2+1 VE 3+1 EV FİYATLARI PEŞİNATI VE TAKSİT MİKTARLARI AÇIKLANDI

618 bin liraya 2+1 evler, 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vade ile sahip olabilecek. Toplam 850 bin liraya sahip 3+1 konutlar 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecek.  Peşinat yüzde 10. Sizce bu yeterlimi yoksa fiyatlar pahalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

E DEVLET BAŞVURU EKRANI AÇILDI

E devlet üzerinden başvuru yapılacak. 14 Eylül'de başlayacak. Başvuru için TIKLAYIN 

Kura çekiminden bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç