Kılıçdaroğlu'ndan fahiş kira zammına çözüm: Mültecileri gönderelim kiralar düşer
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kılıçdaroğlu'ndan fahiş kira zammına çözüm: Mültecileri gönderelim kiralar düşer

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, fahiş kiralar için çözümü paylaştı.

Emlak 29 Nisan 2023 20:55 0
Kılıçdaroğlu'ndan fahiş kira zammına çözüm: Mültecileri gönderelim kiralar düşer

Kılıçdaroğlu'ndan kiralara çözüm önerisi: Mülteciler gitsin kiralar düzelir.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında sığınmacıların ülkelerine gitmeleri durumunda kiraların dengeye geleceğini ve ev sahipliği oranının yüzde 75'lere kadar yükseleceğini söyledi.

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Kılıçdaroğlu, fahiş kiralara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Sığınmacıları iki sene içerisinde kendi ülkelerine uğurladığımda fiyatlar dengeyi bulacak. Ülkemizde ev sahipliği oranı yüzde 75'lere gelecek" ifadelerini kullandı.

BEKİR BOZDAĞ: KİRA ARTIŞINA CEZALAR GELİYOR

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılacağını söyleyen Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu süre bir defa uzatılacak. Bir yaptırım getirme durumu söz konusu. Şimdi burada bir yandan sürenin uzatılması, bir yandan da fahiş kira artışlarına yani haklı bir neden olmadan, piyasa koşullarına aykırı bir biçimde sırf haksız kazanç elde etmek maksadıyla buna girişiyorsa bunu kanun bir yaptırıma bağlayabilir. Bu yasal düzenleme. Fiyatları etkileme maddesi var, Türk Ceza Kanunu'nun 237'nci maddesi. Biz orada 237/A diye bir yeni madde ihdas ederek, burada bu gibi konular, sadece kirada değil bunun içinde başka özellikle tüketim maddeleriyle ilgili de bazı değerlendirmelerimiz var.

Dünya örneklerini de biz inceleyerek, Türkiye'ye de bakarak, piyasada, girdilerde hiçbir artış olmadığı halde, maliyette hiçbir artış olmadığı halde yani makul olanın, piyasanın o günkü cereyan eden cari şartlarının dışında ve üstünde fahiş bir artış yaptığı takdirde sadece yasak değil, aynı zamanda bunun bir yaptırıma bağlanması son derece önemli. Biz 3 alternatif hazırladık. Hapis cezası olabilir, adli para cezası olabilir, idari para cezası öngörülebilir. İdari para cezası olursa kabahat olur, o ayrı bir kanunda düzenlenmesi gerekir ama diğerleri Türk Ceza Kanunu'nda. Şimdi bizim öngörümüz Türk Ceza Kanunu'nda bu alanda bir değişikliğin yapılması yönündedir"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç