Kılıçdaroğlu seçimden sonra ilk ne yapacak? Son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kılıçdaroğlu seçimden sonra ilk ne yapacak? Son dakika açıklaması geldi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında seçimi kazanması durumunda ilk icraatlarını duyurdu.

Seçim 13 Mayıs 2023 00:25 1
Kılıçdaroğlu seçimden sonra ilk ne yapacak? Son dakika açıklaması geldi

Son dakika: Kılıçdaroğlu seçimden sonra ilk yapacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son dakika açıklamasında seçimden sonra yapılacakları duyurdu.

Fox Tv ekranlarına konuk olan Kılıçdaroğlu sandık çağrısında bulundu ve "Herkes sandığı mutlaka gitsin ve oyunu kullansın. Çünkü bu seçim sıradan bir seçim değil. Ya demokrasiyi getireceğiz ya da demokrasiyi tarihin çöp sepetine atacağız. Bunları hayatımızın her anında yaşıyoruz. Savaşa mı gidiyoruz? Daha önce de 'Muhalefet gelirse darbe olur' dediler. Şimdi de kalkıp bunu farklı dille ifade ediyorlar. Erdoğan'ın da diğerlerinin de ifadeleri ürkütücü. Bunlara baktığımızda kaygılanmamak elde değil. Çünkü iktidar sahipleri, halkın oylarıyla gitmeleri gerektiği ortaya çıkarsa 'Biz gitmeyeceğiz' diye mesaj veriyor. Kimsiniz siz? Kendinizi halkın üzerinde mi görüyorsunuz. Tıpış tıpış gideceksiniz" ifadelerini kullandı.

SEÇİM GÜVENLİĞİNDE SON DURUM

Seçim güvenliğine değinen Kılıçdaroğlu, "Tam bir güvenlik içinde sonuçlar belli olacak. Tüm oy kullanılacak yerlerde gönüllü avukatlarımız olacak. Bu seçime ilk kez bu kadar gerçekten ciddi bir çalışmayla yaklaştık ve bu çalışmayı 1.5 yıllık süre sonunda tamamladık. Partimizde özel çalışmalar yapıldı, eğitimler verildi, denemeler yapıldı. Sonucu bize bildirin dendi. Tam 4 kez deneme yapıldı. İlk kez bu kadar ciddi hazırlık yaptık. Bizim dışımızda ittifak ortaklarımızın da hazırlıkları var" dedi.

EN GÜÇLÜSÜ CHP'DE

En güçlü altyapının CHP'de olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Vatandaş sonuçlara şöyle güvenecek, biz sonuçları yayınlayacağız. Diyelim ki Yüksek Seçim Kurulu'nun, Anadolu Ajansı'nın açıklamaları var. Doğruysa sorun yok. Yanlış olduğu takdirde hemen tutanakları koyacağız, bu yanlıştır diyeceğiz. Bütün tutanaklar elimizde olacak. Sadece bizim merkeze de saldırı olabilir. Siyasi partiler arasında en mükemmel dijital altyapıya sahip olan CHP'dir. Bütün olası saldırılara karşı her türlü güvenlik önlemi alındı. Bütün vatandaşlarımız rahat olsun. Zaman zaman bizim sisteme saldırılar oluyor. Bugüne kadar kıramadılar. Teknik ekibimiz mükemmel. İkinci tura kalmayacak. Halk artık tercihini yaptı" dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ayrıntı vermek istemem. Pek çok kanaldan isimler geliyor. Hemen İçişleri Bakanlığına bildiriyoruz. Koruma arkadaşlar var, onlar da dikkat ediyor. Son 7-8 mitingden başlayarak güvenlik önlemlerinin artırıldığını görüyorum. Miting alanına gelen yurttaşlar daha iyi aranıyor. Bütün polis arkadaşlara teşekkür etmek görevim. Gerçekten büyük bir fedakarlıkla görevlerini yapıyorlar. Öyle bir bakan var ki, kendisini devletin sahibi sanıyor. Siz kalkıyorsunuz yasa dışı talimat veriyorsunuz. Sen İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturuyorsun. Sen yasalara uymak zorundasın. Sen valilere, kaymakamlara yasa dışı talimat veremezsin. Bu şu demek, 'ben yasa dışı iş yapmakta kararlıyım' demektir. Kim oluyorsun sen? Tek başına bunu yapamaz. Yukarıdan talimat almıştır. Talimat veren Erdoğan"

MEMURLAR

Kamu personellerine değinerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bütün kamu görevlileri yasaların gereğini yapmak zorundalar. Kamu görevlileri yasa dışı bir iş yapamazlar. Bu onlar için suç. Yasalar böyle diyor. Sandığın başında bir yargıç var. Partilerin temsilcileri var, ayrıca müşahitler var. Sayım yapılırken de vatandaşlar var. Siz bunlara güvenmiyorsunuz, bana tutanağı ver diyorsunuz. Kim oluyorsunuz? Savaşa mı gidiyoruz, seçim yapıyoruz. Zırhlı araçlar, tutanakları istemeler. Daha bir sürü şey var istedikleri. Size sandığı vermeyeceğiz, iktidarı vermeyeceğiz diyorlar. Aklın ve mantığın alamayacağı ne varsa telaffuz ettiler. Bu doğru değil. Sayın Erdoğan'a da çağrı yapmak isterim. Seçime gidiyoruz, seçimin kazananı Türkiye'dir. Muhalefet de iktidar da demokrasi adına görev yapar. Sanki biri düşman diğeri dost. Ortada düşman yok, hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Tercihi halk yapacak" dedi.

MAAŞLARA YAPILACAK ZAMLAR

Kılıçdaroğlu açıklamasında seçimlerden sonra maaşların düzenleneceğini, memur maaşının alım gücünün çok düştüğünü, asgari ücretin açlık sınırı altında olduğunu söyleyerek, "Memur maaşları asgari ücretin 2,5 katıydı. Eridi. Nereye gitti bu para? Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Yoksulluk sınırı dersek herkes yoksulluk sınırının altında kaldı. Alt gelir gruplarından üst gelir gruplarına transfer yapılıyor. Biz birden fazla alanda adım atarak Türkiye'yi rahatlatacağız. Avrupa Birliği ile 3 ay içinde vizeyi kaldıracağız. Samandağ'dan başlayıp Mersin'e kadar olan havzayı Akdeniz'in en çok üretim yapan havzası haline getireceğiz. Elektriğin maliyetini 4 cent'e kadar düşüreceğiz. Üniversitelerle ilgili mükemmel kararlar alacağız. Bizim hedefimiz kişi başı geliri 25 bin dolara çıkarmak. Şimdi yerlerde sürünüyoruz"

ASGARİ ÜCRETE AYRI TARİFE

"Asgari ücreti vergi dışında tutacağız. Ücretliler için ayrı bir vergi tarifesi yapacağız. Devleti yönetmeyi bilmiyorlar"

ATAMALAR

Atamalara değinerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin 100. yılında atamaları yapacağız. Tüm köy okullarını açacağız, o okullarda öğretmenler olacak. Aile hekimlerinin olduğu yerde en az 5-6 tane sosyal hizmet uzmanı olacak"

AİLE DESTEKLERİ SİGORTASI

"Ailenin ekonomik durumu, yaşlı var mı, engelli var mı, ev kirada mı? Bütün bunlara bakacak ve rapor hazırlayacak. Aile Destekleri Sigortası tarafından para yatırılacak. En az neresinden bakılırsa 30-40 bin sosyologun istihdamını zorunlu kılıyor. Kırsalda ziraat mühendisi, ziraat teknisyeni ve veterinerler hayvancılık yapılan bütün köylerde olacak"

HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
maaşazwm işciye cikis verilec4k 20haziranda herkisima müjdegeldi kölegibi calisan typ toplumyararina okul temizlikcileri ortadakaldi malesef verilen vaatlar olmadi umutlarimiz hayaloldu onlarca 8nsan ve aileleri perişan olacak siz devletbüydkleri sizlere s3sleniyorum cocuklarimizin günahine bir sicak ekmeyi cok gördünüz birazda işcinin yaninda olun bizi birkere dinledinizmi duydunuzmu calişmaya muhtacken sözleşme imzalatip cikislar veriliyor ben ve ailelerimiz bugun türkiye icin biseyyapiyorsak devlet büyükleride işcisininyaninda olcak birmüjdeyle umutlandik havada asiliksldi sizlerbizd3n bişey bekliyorsan8z bizlerde sizden bişilerbekliyoruz ijsizliye hayir haksizliga hayir kulhakkina hayir işimizi geti istoyoruz typ süreklilik müjdesini secime 2kala bile bekliyoruz saygilarimla