Kılıçdaroğlu, ilk soruşturma açacağı yeri açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kılıçdaroğlu, ilk soruşturma açacağı yeri açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden sonra ilk soruşturma açacağı yeri açıkladı. İşte gelen son dakika açıklaması.

Borsa 9 Mayıs 2023 18:21 1
Kılıçdaroğlu, ilk soruşturma açacağı yeri açıkladı

Kılıçdaroğlu, ilk soruşturma açacağı yeri açıkladı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında seçimlerden sonra ilk soruşturma açacağı yeri duyurdu.

Amerika merkezli finans kuruluşu olan Bloomberg'e açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, borsada yaşananlar hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. “Erdoğan’ın rakibi borsa ve ekonomi verilerini soruşturma sözü verdi” diyerek haberi veren Bloomberg, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını aktardı.

MEvcut hükümetin ekonomideki gerçek durumu örtpas ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, resmi verilerin güvenilir olmadığını söyledi ve Borsa İstanbul'un soygun aracına dönüştürüldüğünü söyledi ve “Küçük yatırımcının nasıl soyulduğunu biliyorum, bu nedenle ilk soruşturmayı borsada başlatacağız” ifadelerini kullandı.

2022 yılında yüzde 196 yükelen Bist 100 endeksinde bu sene yüzde 20'lik kayıp yaşandı.

İKİ HAFTA İÇİNDE KOMİSYON KURULACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasından sonra 2 hafta içinde bir komisyon kuracağını ve gerçekte neler olup bittiğinin ortaya çıkarılacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Rakamlar şeffaf değil, doğru değil. Yükümlülüklerimiz, taahhütlerimiz veya gelir ve giderlerimiz hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz” ifadelerini kullandı.

Bu komisyonun ekonomideki durumu Millet İttifakı liderlere sunacağı ve verilere göre uzun vadeli planlar yapılacağı bekleniyor. Kılıçdaroğlu, seçimden sonra israfın önleneceğini söyledi.

MERKEZ BANKASI'NA GÜVEN VEREN BAŞKAN

Merkez Bankası'nın başına güven veren bir başkan ataması yapılacağı ve Merkez Bankası'nın bağımsız hale getirileceği, para politikasında ise geleneksel yapıya dönüş olacağı bildirildi. Kılıçdaroğlu, konu iel ilgili yaptığı değerlendirmede, “Merkez Bankası başkanı iç ve dış çevrelere güven veren biri olursa sorun büyük ölçüde çözülür” ifadelerini kullandı.

BORSA

MİT'den borsada banka hisselerinde Eylül ayında yaşanan çöküş ile ilgili bir manipülasyon raporu geldiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, seçimden sonra ilk iş olarak bu konuya müdahale edeceğini bildirdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kesin oyle yqpar al birini vur otekine hepsi ayni ne ala memleket ulke yalan dolanla yonetiliyor bravo gzl sistem .