KHK'lıları Sevindiren Bir Açıklama Daha
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KHK'lıları Sevindiren Bir Açıklama Daha

KHK ile görevinden ihraç edilenlere yönelik son dakika açıklaması geldi.

Siyaset 17 Mayıs 2022 12:34 0
KHK'lıları Sevindiren Bir Açıklama Daha

KHK'lıların göreve iadesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir son dakika açıklamasında bulundu. Babacan yaptığı açıklamada KHK'lıların göreve iadeleri ile ilgili önemli ifadeler kullandı. 

Eski AK Partili ve Devlet Bakanı olan Ali Babacan, yaptığı açıklamasında, 15 Temmuz'dan sorna ilan edilen OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevinden alınan , ihraç edilen kamu personelleri ile ilgili dikkat çeken açıklama yaptı. 

Babacan açıklamasında, KHK'lıların mali ve görev fhaklarını iade edeceklerini söyledi ve , "Kamu görevine iade edeceğimiz tüm KHK’lıların yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceğiz. Haklarındaki kısıtlamaları kaldıracağız. İsimlerinin yer aldığı tüm listeleri kamu kurum ve kuruluşlarının kayıtlarından sileceğiz." ifadelerini kullandı. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı son KHK'lılar açıklamasında, “Sözüm söz bütün bu adaletsizlikleri düzelteceğim. O kanun hükmünde kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim. Yeter ki teröre bulaşmasın” ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN TALİMAT

KHK ile ihraç edilen , ancak hakkında yapılan incelemede terör bağlantısı bulunmayan ve beraat alan KHK'lılardan bazıları görevine iade edilmedi. Bu durum hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERdoğan'ın talimat verdiği ve bu kişilerin iade edilmesi konusunda gerekenin yapılması istendi. 

Sizce KHK'lılar iade edilmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç