KHK'lılara ve Mahkumlara Af İçin Kulis Bilgisi: Kritik Tarih Verildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KHK'lılara ve Mahkumlara Af İçin Kulis Bilgisi: Kritik Tarih Verildi

Son dakika haberi: KHK'lılara ve mahkumlara af ile ilgili son dakika kulis bilgisi geldi. İşte düzenlemede son durum.

Haberler 8 Mayıs 2022 08:57 24
KHK'lılara ve Mahkumlara Af İçin Kulis Bilgisi: Kritik Tarih Verildi

Son dakika haberi: Af ve KHK'lılarla ilgili yeni iddia.

Mahkumlara af ve Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen kamu personelleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada son dakika kulis bilgisi paylaşıldı ve düzenlemelerin gündeme gelmesi için yeni tarih iddia edildi. KHK'lılara ve mahkumlara yönelik düzenleme yüz binden fazla vatandaş tarafından bekleniyor. Düzenlemeyi bekleyen vatandaşlar, internet üzerinden düzenledikleri kampanyalar , yaptıkları mitingler ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda konu ile ilgili son bilgileri aktardık. 

KHK'LILAR KİM?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Olağanüstü Hal kapsamında yüz binden fazla kamu personeli kamudan ihraç edildi. İhraç sonrası bu vatandaşlar hakkında soruşturma başlatıldı ve başlatılan soruşturma kapsamında bazı kamu personelleri ceza aldı bazıları ise takipsizlik kararı aldı. Takipsizlik alanların bazıları OHAL Komisyonu tarafından görevine iade edilirken bazıları ise , hakkında takipsizlik çıkmasına rağmen görevine iade edilmedi. Bu vatandaşlara ise KHK'lılar deniyor. Bu vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın suçları yoksa görevlerine iade edin talimatı verildiği , ancak birçok kişinin görevine iade edilmediği belirtildi.

AF TALEBİ

On binlerce mahkum ile mahkum yakınının af talebi var. Mahkumlar ile mahkum yakınları , Cumhuriyet'in 100'üncü yılının yaklaşması ile birlikte af konusunun gündeme gelmesi gerektiğini söylüyor. Özellikle bu ay sona erecek açık cezaevi izninde olan vatandaşlar , açık cezaevi izninde olup bir suça karışmayanlar için af talep ediyor. Ya da kalan cezalarının denetimli serbestlik kapsamında değerlendirilmesini istiyor. 

KRİTİK TARİH

Kulislerden gelen bilgilere göre, erken seçim , baskın seçimin Temmuz ayında yapılmasının planlandığı, bu nedenle bu iki konunun da Mayıs ayında gündeme geleceği belirtilmiş, ancak seçimlerin 2023 Haziran ayına alınması sonrası konunun 2022 yıl sonuna ertelendiğine yer verildi. Söz konusu iki konuda düzenlemelerin Ekim ayında Meclis tatilden çıktıktan sonra gündeme gelebileceğine yer verildi  Sizce KHK'lılara ve mahkumlara af çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Düzenlemeler meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (24)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Af gelmeli KHK ne yaaa Allah aşkına eşimin hiç bir bağlantısı olmadığı halde ihraç oldu .bu ne ayıptır Allah'tan bulsunlar belalarını çok beddua aldılar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Affedilecek bir suç mu işledik acaba, AKP yapacak sa adı af olmamalı, ÖZÜR olmalı,
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Afff gelsin artık devletimize yalvariyorum af qelsin ne rezillikler cekiyoruz eşlerimiz içerde yinede biz kadin basimiza dışarda çalışamaz halde rezil durumdayiz ne olur af qelsin ALLaH için aff qelsin artık her qun bitiyorum qunden qune 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alanimda çok iyiydim. Hakkımla bulunduğum yerden büyük bir haksızlıkla atıldım. 6 yıldır sevgimi saygımı kaybetmeden adalet bekliyorum. çok büyük travmalar yasandi. Yasal olan herkese açık ve herkesin bildigi sendika vb. sebeplerden insan hayati karartilmaz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Af çıksın