Kettle'lar Neden 1,5 Ya Da 2 Litre Değil de 1,7 Litre?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kettle'lar Neden 1,5 Ya Da 2 Litre Değil de 1,7 Litre?

Hayatımızda önemli bir yere sahip olan Kettle'lar neden 1.7 litre olarak üretiliyor? İşte bu durumun nedeni.

Bilim ve Teknoloji 5 Nisan 2022 16:11 0
Kettle'lar Neden 1,5 Ya Da 2 Litre Değil de 1,7 Litre?

Kettle'lar neden 1.7 litre olarak satışa sunuluyor?


Hemen hemen herkesin evinde olan, en çok öğrencilerin kullandığı kettle'lar , su ısıtmada işimize çok yarıyor. KYK yurdunda yasak olmasına rağmen kaçak olarak içeri sokulan, yakalattığımızda da oldukça üzüldüğümüz Kettle 'lar işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Sabah uyandığımızda ya da akşam yemekten sonra ilk gittiğimiz alet bu oluyor. İçine su doldurup düğmesine basıyoruz ve içindeki suyu kaynatıyoruz.

Çay ve kahve yapmak için kullandığımız kettle'ların dikkat çeken bir yönü var. Bu yöne baktığımızda Kettle'ların 1.7 litre büyüklüğünde oluyor ve en fazla bu kadar kapasitede su alıp kaynatıyor. Bu durum ise dikkatleri çekti. Neden 1,5 ya da 2 değil de 1,7 litre?

Çay ve kahvenin yanı sıra yemek yapmada da çokça kullanılan Kettle'ın 1,7 litrelik durumu büyük ihtimal şimdiye kadar dikkatleri çekmemiştir. Ancak bir defa söyledikten sonra bu soru akıllara takılıyor.

Webtekno'da yayınlanan habere baktığımızda bu durumun nedeni açıklandı. Kettle'ların mucidi İngilizler, o zamanlar kullandıkları, şimdi de kullanılmaya devam edilen ölçü birimi olan Pint adındaki uzunluk birimini kullandı. Şimdi Kettle'ların büyüklüğünün 1.7 litre olmasının nedeni olarak bu öne çıkıyor.

O zamanlar kullanılan çaydanlıkların büyüklüğü 3 pint olarak üretiliyordu. 3 pintlik büyüklük birimi ise 1.7 litreye denk geliyor. 1 Pint'in litre karşılığı ise 568 mililitre.

1891 yılında İngiliz Crompton And Co adlı bir şirket tarafından üretilen elektrikli su ısıtıcılarının rezistansı, ilk başta direk suya konuluyordu ve bu şekilde su ısıtılıyordu. Daha sonra bu sistem geliştirildi ve Kettle'lar şimdiki halini aldı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç