Kesinleşti: EYT ile emekli olacak kişi sayısı 4 milyon 800 bin oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kesinleşti: EYT ile emekli olacak kişi sayısı 4 milyon 800 bin oldu

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında yeni açıklama geldi. AK Partili Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada EYT ile emekli olacakların sayısının arttığını söyledi.

Emekli Haberleri 23 Ocak 2023 13:51 0
Kesinleşti: EYT ile emekli olacak kişi sayısı 4 milyon 800 bin oldu

Son dakika haberi: Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklama geldi.

Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili bir açıklama geldi. Açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, 4 milyon 800 bin kişinin nasıl emekli olacağını duyurdu. Tunç yaptığı son daika açıklamasında EYT ile iglil şunları söyledi:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı teknik ekibi, çalışmalaır hemen hemen tamamladı. AK Parti grubuna gelerek grup başkan ve grup başkanvekillerine sunum yaptılar. Teklifin teknik detaylarının ne olacağı, şartların ne olduğu, önceki yasa ve yeni teklifte ne olacağı yönünde açıklamalar yaptılar. Karşılıklı bu teklifi değerlendirdik. Sıra kanun teklifinin hazırlanması aşamasına geldi. Tabiki TBMM'de bu taslak üzerinde AK Parti grubumuz , uzman vekillerimiz var. Onlarla istişare yaptıktan sonra son değerlendirmemizi yhaparak TBMM'ye sunacağız.. Bu çalışma önümüzdeki günlerde en kısa sürede tamamlandığında TBMM'de ilgili komisyona sevk edilecek. Şu anda çalışmaların son aşamada olduğunu söyleyebiliriz. Tarih vermek mümkün değil. Daha önce de açıklandığı gibi kısa sürede bunu TBMM gündemine getirmek istiyoruz. 

EYT'Lİ SAYISI

Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Aralık'ta müjdede 2 milyon 250 bin kişinin ilk etapta faydalanacağını söyledi. 2 milyon 250 bin kişi hemen emekli olabilecek kişi. Daha sonra 4 milyon 800 bin kişi bu tekliften faydalanacak ve 1 yılda toplamda 4 milyon 800 bin vatandaş kanundan faydalanacak. 

İşyerlerinde sıkıntı yaşanmaması için tedbirler alındı. 2 milyon 250 bin kişinin büyük bölümü tekrar çalışabilecek yaştalar. Bu da düşünülerek istihdam anlamında, süreklilik anlamında birtakım tedbirler alınması gerekiyordu. Kişi hem emekli olup hem de çalışmaya devam edebilecek. Burada işverenlere sigorta teşvik primi verecek. SGK'da yığılma eleştirileri var. SGK bunda güçlü. Vatandaşlar mağdur olmayacak. Kanun yürürlüğe girdikten sonra emeklilik başvurusu yapanlar, başvuru yaptığı sırada emekli maaşı almaya hak kazanacak. 1-2 ay sürmesi durumunda emekli olan EYT'li toplu emekli maaşı alacak.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. Daha sonra prim günü eksik olan vatandaşlar primlerini doldurdukça emekli olacak ve emekli olacak EYT'li sayısı 4 milyon 800 bin kişi olacak"

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç