Kervansaray'da Son Dakika: Borsa Tarihinin En Büyük Cezası Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kervansaray'da Son Dakika: Borsa Tarihinin En Büyük Cezası Geldi

Son dakika haberi: Borsada şimdiye kadarki en ağır ceza geldi. İşte son dakika bilgileri.

Borsa 22 Ekim 2022 16:52 0
Kervansaray'da Son Dakika: Borsa Tarihinin En Büyük Cezası Geldi

Borsada en ağır ceza geldi.

Borsa tarihinin en ağır cezası açıklandı. Gelen son dakika bilgisiine göre Ankara'da yapılan yargılama sonucunda Kervansaray Yatırım Holdin eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan nitelikli dolandırıcılık suçundan 9 yıl 4 ay 15 günlük cezaya çaprptırıldı. Bunun yanı sıra Sayılgan, evrakta sahtecilik suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına , rüşvet suçlamasından 4 yıl hapse çaprtırıldı.

Noter başkatibi Hasan Tokmak ise rüşvet suçlamasından 5 yıl 4 ay ve resmi evrakta sahtecilik suçundna 5 yıl 7 ay , aracı olan Hüseyin Kara'ya ise rşvet suçlamasından 3 yıl 4 ay ,i nitelik dolandırıcılık suçundna 7 yıl 9 ay 12 gün ve resmi evrakta sahtecilik suçundna 4 yıl 8 ay 7 gün hapse mahkum edildi.

Kervansaray Yatırım Holding AŞ yetkilisi ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer avukatı Mehmet Dedeoğlu'nun aracılığyıla geçen senelerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusu geldi. Gelen suç duyurusunda şirketin eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan'ın Hüseyin Kara isimli kişinin vasıtasıyla Ankara 24. Noterliği Başkatibi olan Hasan Tokmak'a rüşvet verdiğini ve geçmişe dönük sahte kira kontratı düzenleyerek resmi belgede sahtecilik yaptığını söyledi ve bu kişilerin Kervansaray Yatirm Holding AŞ’den Bursa ilinde bulunan iki oteli sahte kira sözleşmesi kontratına dayanarak gasp ettiklerini söyledi, yatırımlarını zarara uğrattığını bildirdi.

Bunun üzerine iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı. Başlatılan soruşturmalar kapsamında ifadeler laındı ve mahkeme görüldü. Mahkeme sanoklara ceza yağdırdı ve borsa tarihinin en ağır cezası oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç