Kentsel Dönüşümde Destek Oranı 600 Bin TL'ye Çıktı: Faiz İndirim Müjdesi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kentsel Dönüşümde Destek Oranı 600 Bin TL'ye Çıktı: Faiz İndirim Müjdesi Geldi

Son dakika : Konut edinmede yeni destekler açıklandı. 600 bin liraya kadar destek ve faiz indirim oranında artış.

Emlak 4 Ekim 2022 10:18 0
Kentsel Dönüşümde Destek Oranı 600 Bin TL'ye Çıktı: Faiz İndirim Müjdesi Geldi

Son dakika haberi: Kentsel dönüşümde destek miktarına artırım geldi.

Uygun fiyatlarla konut sahjibi olmak isteyen, evi kötü olan ve kentsel dönüşüme uygun olan evlerin dönüştürülmesi için destek miktarının arttırıldığına yer verildi. Faiz destekli kentsel dönüşüm kredilerinde üst limitin değiştiği ve faiz desteğinin yeniden yükseldiğine yer verildi. 

"6306 Sayılı Kanun Kapsamında Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ın yürürlüğe girmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararına yer verildi. Buna göre afet riskli olduğu tespit edilen konutunu veya işyerini kendi imkanlarıyla yapmak istemeleri durumunda bankalar tarafından kullandırılacak kredilerde faiz desteği ile ilgili detaylara yer verildi. 

Buna göre kredi anapara tutarı üst limini arttırıldı. Yarı oranda arttırılan lkimit, 160 bin liradan 240 bin liraya çıkarılırken ev yapmak ve edinme kredileri ile işyeri yapım kredisi de yarı oranda arttırıldı. 400 bin lira olan söz konusu ödeme 600 bin liraya çıkarıldı.

Faiz oranı ise 400 baz puandan yarı oranda artırım ile 600 seviyesine çıkarıldı. İşyeri yapım ve edinme kredileri ise 300 baz puandan 450 baz puana yükseltildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen faiz desteği oranı güçlendirme ve konut kredilerine aylık 0.50 puan  ve işyeri kredilerinde ise 0.38 baz puan destek yapılacak.

İşte yeni oranlar:

Faiz destekli konut kredileri için vade en çok 10 yıl, işyerinde ise 7 yıl. Kredi alanlar ödemelerini eşit ödeyebiliyor. 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönemde de ödeyebiliyor.

Faiz desteği yapılacak kredi tutarı ise 3 milyon TL'ye kadar çıkarıldı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç