Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara Trendyol'dan Büyük Destek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara Trendyol'dan Büyük Destek

Kendi işini kurmak isteyen kadınlara destek Trendyol'dan geldi. Kadın girişimcilere kendi işlerini kurmak için önemli destekler veriliyor.

Çalışma Hayatı 16 Haz 2022 08:54 0
Kendi İşini Kurmak İsteyen Kadınlara Trendyol'dan Büyük Destek

E Ticaret devinden kadınlara kariyer fırsatı.

Geçen sene Trnedyol tarafından başlatılan ‘Gelecek Kadınların’ ve kadın KOBİ destek programı ‘Güçlü Kadınlar’ programı kapsamında on binlerce kadının dijital ekonomiye kazandırılacağı ve burada kariyer yapacakları hedeflendi. Bu hedef kapsamında birçok kadın şimdiden işini kurdu ve kariyer basamaklarını birer birer çıkıyor. Söz konusu program kapsamında kadınlar işlerini büyütüyor ve milyonlarca kişiye ulaşıyor.

E-ihracat ile sadece Türkiye'de değil dünya piyasasında da geniş bir yer bulan Trendyol markalı olan ürünler, çoğunluğu Anadolu'da olan 300 kadın tarafından üretiliyor. Bu ürünlerin üretildiği yerlerde toplam çalışan personel sayısı ise 30 bin seviyesinde. 

Söz konusu programın olduğu iller ise şu şekilde:

Adana,

Adıyaman,

Ankara,

Balıkesir,

Batman,

Bursa,

Diyarbakır,

Düzce,

Erzurum,

İstanbul,

İzmir,

Giresun,

Karaman,

Kahramanmaraş,

Kastamonu,

Kocaeli,

Konya,

Malatya,

Mardin,

Samsun

Sivas.

KENDİ İŞİNİZİ KURUN

Konu ile ilgili bir açıklama yapan KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği, Trendyol ile başlatılan işbirliği kapsamında şimdiye kadar birçok kadına eğitim verildiği ve verilen eğitim kapsamında kadınların yüzde 10'unun kendi işini kurarak piyasaya girdiğini, yüzde 40'lık kesimin ise mevcut işini daha da büyüttüğünü söyledi. 

Motivasyon eğitimlerine katılan kadınların en çok tercih ettiği eğitimler ise şu şekilde oluyor:

"İş Hayatında Başarı İçin Pozitif Psikoloji"

"İş Hayatında Duygu Yönetimi"

"İş Hayatında Duygular ve Duygusal Zeka"

"Dijital Platformda Marka Bütünlemesi"

"Dünyada ve Türkiye'de E-ticaret"

"Kısa, Orta ve Uzun Vadede Hedef Planlaması"

"Zaman Yönetimi"

"Trendyol'da Başvuru ve Mağaza Açılış Süreçleri"

Söz konusu programlar kapsamında 3 seneye kadar 3 bin kadına eğitim verilmesi hedeflenirken çalışmalar hızlı şekilde başlatıldı. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, söz konusu projeye ilişkin, “Kadın girişimcilerin önünde başta erkek egemen kültürden kaynaklanan önyargılar olmak üzere pek çok engel var. Eğitime, bilgiye, yeni pazarlara erişim engelleri de bunların başlıcaları arasında yer alıyor. ‘Gelecek Kadınların’ projesiyle yapmaya çalıştığımız, kadın üreticilere işlerini kurmaları ve büyütmeleri için gerekli eğitim desteğini sağlamak. Eğitim sürecinin yanı sıra yeni pazarlara erişimlerini, tüketiciyle buluşmaları için fırsat oluşturmak. Bu projeyle ilk bir yılda 1000 kadına ulaştık. Dilerim önümüzdeki yıllarda binlerce kadına erişir ve ülkemizde henüz %13 seviyesinde olan kadın girişimci oranının artmasına önemli bir katkı sağlamayı başarırız. Trendyol’a bu anlamlı projedeki yol arkadaşlığı için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de kadın çalışan oranı yüzde 32 iken bu oran Trendyol'da yüzde 37 seviyesinde ve ortalamanın üzerinde bulunuyor. Kadın yönetici oranı Türkiye'de yüzde 18 seviyesine iken bu oran Trendyol'da yüzde 29 seviyesinde. Mühendislerin çoğu da kadınlardan oluşuyor. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Son 3 sene içinde 53 bin kadın girişimci e ticarete ilk adımlarını Trendyol ile attı.Trendyol tarafından başlatılan kadın KOBİ destek programı Güçlü Kadınlar Programı'na bir işletmede yüzde 50'den daha fazla hisse sahibi olan kadın girişimciler ve kadın kooperatifleri kolayca başvurabiliyor. Başvurudan sonra yüzde 80'e varan komisyon indirimi sunulan program kapsamında reklam, pazarlama, eğitim, entegrasyon ve banka desteği de veriliyor.

Bu eğitimleri almak için illa bir işiniz olması gerekmiyor. İşte söz konusu programlara katılıp işini kuranların anlattıkları.

Kimya Yüksek Mühendisi Tülay Attaroğlu, arkadaşı ile iş kurduğunu ve uzun yıllar çalışma sonucu Polyetta adlı markayı kurduklarını söyledi. Attaroğlu yaptığı açıklamada, “2021’de mahsullerimizi kendimiz işlemek için üretim tesisimizi kurduk. Çevre köylülerle de sıkı bir işbirliği geliştirdik. Kendi çiftliğimizdeki uygulamalarımızı anlatarak ekim için onları teşvik ettik. Ürünlerini almaya, üretim tesisimizde işlemeye devam ediyoruz. Bölgede istihdama da katkı sağladık. Sezonda, öncelikli olarak çevre köylerden kadınlar olmak üzere 250’ye yakın kişiye istihdam sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

ALL MUG Kurucusu Selen Erdeniz Kahraman yaptığı açıklamada , iş kurma süreci ve destek sürecini “Mug ve termosları  kişiselleştirerek herkesin hayatına girmeyi ve yanında taşımak isteyeceği bir marka olmayı hayal ettim. Bu hayalimi gerçekleştirme yolculuğunda, pazaryeri olarak Trendyol’un bana desteği çok fazla oldu. Gelecek Kadınların projesi kapsamında “Pazaryerinde İşinizi Büyütmek” başlıklı kadın girişimcilere özel videoları gördüm.  Müşteri memnuniyeti, etkin maliyet, fiyat analizi, stok kontrol gibi birçok konuda pusula videolarından destek aldım. Videolar sayesinde pazaryerinde satışlarımı daha da arttırdım ve işimi büyüttüm. İşlerimi büyütürken başka kadın girişimcilere de destekliyorum. Tedarik ettiğimiz ürünlerde kadın girişimcilerin ürünlerine öncelik veriyoruz. Böylece kadın ekosistemine katkı sağlıyoruz” şeklinde tanıttı.

Başvurular https://www.trendyol.com/s/guclu-kadinlar-programi adresindne alınıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç