Kendi işini kuracak ilkokul, lise ve üniversite mezunlarına 250 bin TL verilecek: İşte başvuru 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kendi işini kuracak ilkokul, lise ve üniversite mezunlarına 250 bin TL verilecek: İşte başvuru 2023

Kendi işini kuracak en az ilkokul mezunu adaylara 250 bin TL'ye kadar destek ödemesi verilecek. İşte finansman desteği başvuru detayları.

İş Dünyası 22 Şubat 2023 14:27 19
Kendi işini kuracak ilkokul, lise ve üniversite mezunlarına 250 bin TL verilecek: İşte başvuru 2023

Halkbank genç girişimcilere iş kurmaları için 12 ay geri ödemesiz 250 bin TL veriyor.,

Halkbank tarafından yapılan açıklamada 12 ay geri ödemesiz para verileceği, verilecek finansman desteği ile birlikte vatandaşların kendi işlerini kurabileceğine yer verildi. İnternet üzerinden başvuru yapacak kişilerin başvurularının kabul edilmesi durumunda 400 bin liraya kadar finansman desteği alacağı bildirilirken destek ile ilgili detaylara şu şekilde yer verildi:

Halk Girişimci Kredisi başlığı altında destek duyurusunu yayınlayan Halkbank, bu kredinin en az ilkokul mezunlarına verildiğini söyledi. En az ilkokul mezunlarına verilen bu kredide üst limit 250 bin lira olarak açıklandı. Bir iş fikri olan ve iş kurmak isteyen ya da işini kurmuş, işyeri olan vatandaşlara verilen bu kredide başvurular internetten yapılıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Bankadan konut ile ilgili yapılan açıklamada, "Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir" ifadelerine yer verildi ve başvuru şartları şu şekilde verildi:

  • En az ilkokul mezunu,
  • 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.
  • Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır. (45 yaşını aşmış girişimcilerin başvuruları yalnızca standart başvuru süreci -şube kanalı- ile alınabilecektir.)

NASIL BİR İŞYERİ OLACAK?

Halkbank, kendi işini kuracak kişilere vereceği kredide örnekler de paylaştı. Farz edelim ki konfeksiyon sektöründe tecrübeniz var iş kurabilecek potansiyele, tecrübeye sahipsiniz. Bu finansman desteğine başvuru yaparak kendi tekstil atölyesi ya da giyim mağazanızı açabileceksiniz.

Bunun yanı sıra diyelim ki Avukatsınız ve bir avukatlık ofisi açmak istiyorsunuz. Açacağınız avukatlık ofisi için başvuru yapabileceksiniz. Bir öğretmen, bu finansman desteğine başvuru yaparak kendi kurs ya da etüt merkezi açabileceksiniz. Ya da yemek sektöründe tecrübeniz var ve kendi lokantanızı, büfenizi açmak istiyorsunuz. Bunun için de başvuru yapabileceksiniz. Peki siz ne işi kuracaksınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Geir ödeme detayları ile kredi detaylarına şu şekilde yer verildi:

Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda kredi üst limiti 300.000 TL’dir. Bu limitin 250.000 TL’ye kadar olan kısmını Dijital Kredi Platformu aracılığıyla kullanabilir.

Kredi Türü ve Vadesi: Aylık eşit taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir.

Bu desteğin yanı sıra Halkbank, aşağıdaki kredi paketleri adı altında finansman desteği sunuyor:

Genç Girişimci Kredisi,
Cesur Girişimci Kredisi,
KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi,
Usta Girişimci Kredisi,
Tekno Girişimci Kredisi,
Esnaf Girişimci Kredisi.

Bu kredilerde ise lise, ön lisans ve lisans mezunlarına 400 bin liraya kadar finansman desteği sağlanıyor. 

Kadın erkek adaylar burada >  TIKLA TAKİP ET

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Finansman desteğine başvuru yapmak isteyenlerin Halkbankkobi sayfası üzerinden başvuru yapabileceği bildirildi.

"https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/Girisimci/girisimci-bankacilik/girisimci-kredileri/halk-girisimci-kredisi.html"

adresi üzerinden başvurunuzu yapın.

Yorumlar (19)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Bende bır bayanım esnaf nohut pılav yerı açmak ıstıyorum acabıırmıyım yaşım 45
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ben 20 yaşındayım bir bayanım BABAM çifciydi pandemide işleri tersine gitti koyunlarımız vardı şuan yok işletmemiz var babamın bıraktığı yerden devam etmek istiyorum bende bu kanpanyadan yararlana bilirmiyim 05353948497
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Usta girişşmci
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Usta atölye kereste
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Geri dönüşüm işyeri açmak istiyorum