Kendi İşini Kuracak 18 Yaşından Büyük Gençlere, Kadınlara 350 Bin TL 1 Yıl Geri Ödemesiz Para Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kendi İşini Kuracak 18 Yaşından Büyük Gençlere, Kadınlara 350 Bin TL 1 Yıl Geri Ödemesiz Para Verilecek

Gençlere , kadınlara, iş kuracak 18 yaşından büyüklere destek ödemeleri yapılıyor. Ödemelerin detayları yazımızda.

İş Dünyası 13 Kasım 2022 09:10 0
Kendi İşini Kuracak 18 Yaşından Büyük Gençlere, Kadınlara 350 Bin TL 1 Yıl Geri Ödemesiz Para Verilecek

İşini kuracaklara 350 bin TL'lik destek verilecek.

Kendi işini kurmak isteyenlere 300 bin TL'lik destek ödemesi yapılacak. Gençlere, kadınlara yapılacak destek ödemeleri birçok başlık altında gerçekleştiriliyor. Kamu bankaları, KOSGEB tarafından verilen imkanlarla birlikte vatandaş hem girişimcilere kredi desteği sunarken hem ekonomiye katkı sağlanmakta, iş arayanlara yeni iş kapıları açılmakta.

İlk desteğe baktığımızda kadınların istihdamını arttırmak için Anneler iş Çocuklar Kreşe ve Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi adlı projelerin olduğu, bu projelere bir yenisinin daha eklendiği , bu kapsamda 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi' projesinin başlatıldığına yer verildi. Bu proje kapsamında kadınlara ayda 5 bin 150 lira destek sunuluyor. Programa başvurular e devlet kapısından yapılıyor.

OGM ve Köy İlişkileri Dairesi Başkanlğı tarafındna orman kjöylüsü kadınlara kredi desteği veriliyor. 18 bin TL olarak belirlenen üst limitin yüzde 20'si hibe olarak veriliyor. Kalan para ise faizsiz şekilde 3 senede 3 taksitle geri ödeniyor. 

Başvuru adresi: https://www.turkiye.gov.tr/orman-ve-koyiliskileri-orkoy-genel-mudurlugu

TÜBİTAK'TAN YENİ İŞ KURACAKLARA 150 BİN TL

TÜBİTAK tarafından başlatılna program kapsamında yeni ürün tasarlayanlara, yenilikçi iş fikri ile başvuru yapana 150 bin liraya kadar geri ödemesiz para veriliyor. Bunun yanı sıra KOSGEB tarafından 750 AR-GE ve inovasyon projelerine 750 bin liralık destek sunulduğuna yer verildi.

ÇİFTÇİLERE DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere destek ödemesi yapılıyor. Mazot ve Gübreye kadar, organik tarımdan küçük aile işletmesine, zeytinyağından yağlı tohum bitkilere ve hububat, baklagil dane mısıt çay ve sertifikalı tohum ile fidan kullanımı, tarımsal sulama elektrikten bitkisel ürün sigortasına kadar 35'ten fazla destek ödemesi var.

Başvuru adresi: 'https://edys.tarim.gov.tr/tarim/onlinebasvuru.aspx

KENDİ İŞYERİNİ AÇACAK 18 YAŞINDAN BÜYÜKLERE 370 BİN LİRAYA KADAR HİBE

KOSGEB tarafından yapılan açıklamada kendi işyerini açmak isteyen 18 yaşından büyüklere 65 bin lira ile 370 bin lira arasında hibe desteği verileceği öğrenildi. Geleneksel ve ileri girişimci programı çerçevesinde sağlanan söz konusu destekler hibe olarak ya da faizsiz kredi olarak veriliyor. Buna başvuru için aşağıdaki sektörlerde olmak gerekiyor:

  • ihracat veya ithalatla uğraşanlar,
  • yeni bir teknolojik ürün tasarlayanlar,
  • personel ve reklam giderleri için paraya ihtiyacı olanlar

Bu destekten faydalanmak isteyenlerin yapacakları iş ile ilgili proje hazırlaması gerekmektedir. Bu proje ile vatandaşlar proje ile KOSGEB'e başvuru yapacak ve kurslara katılacaklar. Kurslara katılacaklar, kur sonrası destek ödemesi alacak. Başvuruya ilişkin detaylar KOSGEB sayfasından yapılıyor.

HALKBANK 12 AY GERİ ÖDEMESİZ 350 BİN TL KREDİ VERİYOR

Halkbank tarafından verilen destek ödemesinde kendi işini kuracaklara 1 yıl geri ödemesiz 350 bin TL'ye kadar destek ödemesi yapılacağına yer verildi. 18 yaşını geçen vatandaşlara yapılacak destek ödemesinde kategoriler şu şekidle paylaşıldı:

-Halk Girişimci Kredisi
-Genç Girişimci Kredisi,
-Cesur Girişimci Kredisi,
-KOSGEB Uzman Girişimci Kredisi,
-Usta Girişimci Kredisi,
-Tekno Girişimci Kredisi,
-Esnaf Girişimci Kredisi

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç