Kendi Evini Yapacaklara Kamu Bankalarından Düşük Faizli Kredi Verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kendi Evini Yapacaklara Kamu Bankalarından Düşük Faizli Kredi Verilecek

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında kendi evini yapacaklara ucuz faizli kredi verileceğini söyledi.

Kredi 14 Ekim 2022 12:16 2
Kendi Evini Yapacaklara Kamu Bankalarından Düşük Faizli Kredi Verilecek

Kendi evini yapacaklara düşük faizli kredi müjdesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kendi evini yapmak isteyenlere düşük faizli kredi müjdesi geldi. Erdoğan yaptığı açıklamada kamu bankalarından kendi evini yapacaklara düşük faizli kredi kullandırılacağını söyledi. 

Astana dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 milyon arsa başvurusu kapsamında yapılacak kredi desteklemelerine değindi. "500 bin konut, 250 bin arsa, 50 bin iş yeri kazandıracak olan 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyasını başlattınız. Esnafa destek paketi açıkladınız. Bu kampanyalar çok büyük ilgi gördü. Önümüzdeki dönemde bu kampanyaları yeni müjdeler izleyecek mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu şekilde cevap verdi:

"Aslında ilk yaptığım açıklamadan sonra bu sürece yönelik yeni açıklama arsa üzerinde oldu. Ne dedik? Arsadaki sayıyı ilk etapta 1 milyon olarak düşünüyoruz. 1 milyon arsa. Bunu da nasıl yapacağız? Kura çekimiyle oradaki dağıtımları yapacağız. Derdimiz altyapısı yapılmış arsalara kendi imkanıyla, bankaların vereceği düşük faiz krediyle gelsin benim vatandaşım evini oraya kendisi yapsın. Bu, Türkiye'de ayrı bir sıçramayı getirecek. Bu, zemin artı 1 veya sadece zemin; bu şekilde 1 milyon arsayı inşallah vatandaşlarımıza ucuz imkanlarla verme anlayışını getiriyor. Bu konuyla ilgili de iki gün önce bakanımla görüştüm. O da 'biz bütün hazırlıkları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak yaptık, hazırız, her an bununla ilgili adımı atabiliriz' dedi. Şu an itibariyle inşallah Bakanlığımızın takibinde bu adımı da atacağız."

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

1 milyon arsa kampanyası kapsamında kendisine arsa çıkan vatandaş, kamu bankalarından alacağı düşük faizli kredi ile kendi evini inşa edebilecek. İsterse TOKİ ile anlaşma sonrası ev TOKİ tarafındna da yapılabilecek. TOKİ başvurusu  yapan diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

Kamu Bankaları: Ziraat, Vakıf, Halk.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
yaptığım yorum neden yayınlanmadı.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kendi ev yapacaklara düşük faizli kredi verileceği haberiniz var ancak ev almak isteyenlere ise kamu bankaları 150.00 ila 200.000 TL'den fazla kredi vermiyor bizim dibi ev alacak olanlar ne olacak bizim ev sahibi olmaya hakkımız yokmu. Öncelikle kamu bankalarının cumhurbaşbaşkanımızın açıkladığı yüzde 90'a kadar kredi deki kamu bankalarının sınır koyduğu bu durum düzeltilsin