Kemal Kılıçdaroğlu: Sosyal Konuta Hazine Garantisi Verilsin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kemal Kılıçdaroğlu: Sosyal Konuta Hazine Garantisi Verilsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında sosyal konuta hazine garantisi gelmesini istedi.

TOKİ Başvuru 18 Eylül 2022 22:59 0
Kemal Kılıçdaroğlu: Sosyal Konuta Hazine Garantisi Verilsin

CHP Lideri'ndne sosyal konut açıklaması.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada sosyal konut konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, sosyal konut projesine ne şartla destek vereceklerini söyledi.

İHALELER İPTAL EDİLİYOR: MÜTEAHHİTLER İHALELERE GİRMİYOR

Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada birçok ilde ihalelerin iptal edildiğini söyledi ve "Son dönemlerde TOKİ’nin Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bilecik, Bingöl ve daha birçok ildeki ihaleleri iptal oldu. Çünkü müteahhitler ihaleye girmiyor. Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan. Ama ben bu işin başarılı olmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"HAZİNE GARANTİSİ VERİLSİN"

Kılıçdaroğlu, projeye hazine garantisi verilmesini istedi ve "Halkımızın böyle bir projeye ihtiyacı var, siyasiler olarak, bu ihtiyacı karşılamaya mecburuz. Tekrar ediyorum, hazine garantisi ver. Destekleyeceğiz. Bir rezalet daha yaşansın istemiyoruz" dedi.

YETER Kİ BU İŞ OLSUN

Açıklamasının devamında Kılıçdaroğlu, "Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına “Bay Kemal projeye karşı çıktı” haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun." dedi.

TOKİ SOSYAL KONUT ELEŞTİRİSİ

Kılıçdaroğlu geçen gün yaptığı açıklamda sosyal konutlarla ilgili, "Konut meselesi gündemde. Defalarca ısıtılıp ısıtılıp insanımızın önüne konmuş bir proje. Yıllardır aynı hikaye. Erdoğan, biliyorum seçim öncesi para toplamak için yapıyorsun bunu. Ben sosyal devletin savunucusu olarak sosyal konutların yaygınlaşmasını canıgönülden istiyorum.

Sana inanalım istiyorsan, bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver. Beşli çeteleri semirttin, asıl fakir fukaranın konutu için garanti ver. Vermezsen, sen de biliyorsun ki bu proje bitmeyecek. Gerçi alışkınsın sen boş toprağa yalandan beton harcı dökmeye

Ben de buradan taahhüt ediyorum, biz iktidara geldiğimizde bu garantilerin arkasında duracağız. Erdoğan garanti vermezsen, bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir. Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması gündemde çok konuşulmuştu.

Son dakika haberlerinden, emlak toki haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç