KEmal Kılıçdaroğlu: 'Kamuda politize olmuş memurlar ayrılacak'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KEmal Kılıçdaroğlu: 'Kamuda politize olmuş memurlar ayrılacak'

Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada kamuda yapılacaklara değindi.

Kamu 11 Mayıs 2023 10:58 1
KEmal Kılıçdaroğlu: 'Kamuda politize olmuş memurlar ayrılacak'

"Kamuda politize olmuş memurlar ayrılacak"

CHP Genel Başkanı ve Milletvekili Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve kamuda yapılacak reformlara değindi.

Kamuda yapılacak ilk işlerden birinin politize olmuş isimleri ayıracaklarını, işini hakkı ile yapan kamu personellerinin görevlerine devam edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, dış politikada 180 derecelik değişiklik yapacaklarını söyledi ve "Dış politikayı 180 derece değiştireceğiz. Yani yapılan yanlış. Doğru zemine oturtmamız lazım. Kavgacı bir dış politika olmaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın talimatı kandilden alıyorlar ifadelerine cevap veren Kılıçdaroğlı, "Demek ki kazanılacağını o da kabul ediyor, yani kazanacağız. 'Teslim etmez.' Ne demek teslim etmez? Nasıl teslim etmez? Halkın iradesi her şeyin üstündedir. Parlamentoyu belirleyen halk. Cumhurbaşkanını da belirleyen halk. Bir kişi, 'Ben halkın bütün iradesini yok sayıyorum, seni de yok sayıyorum.' Onu deme lüksü yok ki. Öyle bir şey zaten yapamaz. İstanbul seçimlerinde denemek istediler. Yüksek Seçim Kurulundaki çetelerle bu işi halletmeye kalktılar. Aynı oy pusulasının içine konulan 4 oy pusulasından 3'ü geçerli 1'i geçersiz dediler. Zekaya bakın Allah aşkına, hukuka bakın. Tam bir rezalet. Bizim hukuk tarihimizin en büyük rezaletlerinden birisi budur. Bu uygulamayı hayata geçiren ve ikinci kez seçimi yaptıran o yargıçların hiçbirisi gerçek anlamda yargıç değildir. Talimat alan kişiye yargıç denmez. O nedenle onlara çete dedim. Dava açtılar. Bütün o davaları da kazanacağım. Nereye giderlerse gitsinler kovalayacağım o insanları. Çünkü her birimiz hukuka karşı çıkarız ama bir yargıç hukuku katledemez. Böyle bir lüksü yoktur yargıcın. İstanbul seçimlerinde görüldü. İstiyorlarsa bir daha seçim yaparız. Halk iradesine herkes saygı göstermek zorundadır" ifadelerini kullandı.

TIPIŞ TIPIŞ VERECEKLER

Programda bir basın mensubunun, "Yani hiçbir biçimde yönetimi vermemezlik edemezler" şeklindeki yorumuna Kılıçdaroğlu şu şekilde yanıt verdi: "Edemez. Tıpış tıpış verecektir. Ne demek veremez? Türkiye onun malı mı? Ben evinden su istemiyorum ki. Evinden tencere istemiyorum ben. Türkiye senin mi? 85 milyonun Türkiyesi bir kişinin olabilir mi? Nereden çıktı bu?"

KAMUDA YAPILACAKLAR

Seçimi kazanmaları durumunda kamuda yapılacaklara değinen Kılıçdaroğlu, kadro çalışmalarının devam ettiğini söyledi ve kamuda çalışıp politize olmuş kamu personellerinin ayrılacağını, işini hakkı ile yapan kamu personellerinin, nitelikli kamu personellerinin yerlerinde kalacağını söyleyerek, "Şu anda kamuda görev yapıp, görevini hakkıyla, belli bir sorumluluk içinde yapan, gerçekten devletine çalışan insanlar yerlerinde kalacaklar. 'Geldik, hepsini birden atalım yerine yenisini getirelim.' düşüncemiz yok zaten. Nitelikli, birikimli insanlar kalacaklar. Ama çok politize olmuş, artık tümüyle sarayın talimatlarını yapan, kendi iradesini kullanmayan, herhangi bir becerisi de olmayan insanlar doğal olarak ayrılacaklar. Onların yerine daha birikimli, daha nitelikli insanlar gelecekler" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
bizlerde işimizden cikacaz onlarca insanin um7du gitti birtürlü hakverilmedi kurumlarda kölegibi calisiyoruz ama bizleri ve ailelerimizi hickimse düşùnmedi belediye typ işcileri magdurkaldi sszleşme bittiyonde kapidişari olacaz ve hickimse demiyor bunlar ve ailelwri neyicek neyle gecinecek malesefekmeyim8zd3n olacaz 20haziran s3cimlere3kaldi ve hala hükümetten bir aciklamagelmedi bizlerde gelirdiye umutlaniyoruz ama neyazikki kimse bizleri insan yerine koymadi typ süreklilik verilmedi secimden sonrada düşünemiyoruz yüzsmsze bile bakmazlar ama kulhakkivar b7gwnbenim cocuklarim acne insansiz yasiyorsa sebebi kim