Kedicikten Cezaevindeki Adnan Oktar'a Kriz Yaratan Fotoğraf
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kedicikten Cezaevindeki Adnan Oktar'a Kriz Yaratan Fotoğraf

Adnan Oktar'a, Edirne Cezaevinde iken gelen bir mektuptan çıkan fotoğraflar krize neden oldu.

Yerel Haberler 21 Tem 2022 21:20 0
Kedicikten Cezaevindeki Adnan Oktar'a Kriz Yaratan Fotoğraf

Kediciklerinden Adnan Oktar'a erotik fotoğraf.

Edirne Cezaevindeyken geçen Nisan ayında Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna nakledilen Adnan Oktar ile ilgili son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Oktar'a kadın bir müridinden fotoğraf geldiği görüldü. 

Temmuz 2018 yılında yapılan operasyon sonrası Adnan Oktar hakkında tutuklama kararı verilmiş ve Oktar, hakkında açılan dava sonucunda 1075 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezasının çıkmasından sonra Oktar, önce Edirne Cezaevine gönderildi. Edirne'de kalan Oktar, daha sonra Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna geçen Nisan ayında nakledildi. 

OLAY TAŞINMADAN ÖNCE OLDU

Edirne Cezaevinde bulunduğu sırada yaşanan olay ise şimdi ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre Adnan Oktar'ın cezaevinden taşınmadan önce bir mektup vakası yaşandığı öğrenildi. Sabah Gazetesi'nden Fatih Ulaş'ın kaleme aldığı haberde Adnan Oktar'ın kediciklerim dediği kadın müridlerinden olan Duygu Polat, İstanbul Silivri adresinden Edirne'deki cezaevine bir mektup gönderdi.

 Bilindiği üzere cezaevine gönderilen mektuplar öncelikle Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu'nda incelenir. Özellikle örgütlü suçlarda daha detaylı inceleme yapılır. Bu kapsamda Adnan Oktar'a gelen mektup incelendi. MEktubun içinde bir A4 kağıdına mektup yazıldığı ve arka yüzünde canımın en içi yazan bir fotoğraf olduğu görüldü. Mektupta ve o fotoğrafta bir sorun yoktu ancak zarftan 4 mektup daha çıktı. Bu fotoğraflarda müstehcen görüntüler yer aldığı görüldü. Komsiyon ise Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanununda yer alan "müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsayan hiçbir yayının hükümlüye verilmeyeceği" maddesi gereğince mektuba el koydu ve sadece uygun görülenler Adnan Oktar'a verildi.

Fotoğrafların teslim edilmemesi sonrası Adnan Oktar İnfaz Hakimliğine itiraz etti. İnfaz hakimliği ise itirazı reddederek , "Kapalı mekanda çekilen numaralandırılmış 4 adet fotoğraf incelendiğinde, aynı kişiye ait olduğu anlaşılan iç giyim veya yatak kıyafetleriyle çekilmiş çıplaklık içeren müstehcen fotoğraflar olduğu" denildi.

Bu karar ile İnfaz Hakimliği, söz konusu fotoğrafların Adnan Oktar'a teslim edilmemesine karar verdi. 

Adnan Oktar'ın cezaevindeki son hali oldukça şaşırttı. Haberi için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç