KDV ne zaman 20 oldu? Oran değişikliği geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

KDV ne zaman 20 oldu? Oran değişikliği geliyor

KDV oranı ne zaman yüzde 20 oldu? KDV oranlarında düşüş olacak mı? İşte gelen son dakika bilgileri.

Finans Magazin 9 Ağu 2023 15:36 0
KDV ne zaman 20 oldu? Oran değişikliği geliyor

KDV ne zaman yüzde 20 oldu?

Marketlere giden vatandaşlar, fişlerini kontrol ederken KDV oranlarını görünce şaşırıyor. Gündemi takip etmeyen vatandaşlar, gördükleri yüzde 20'lik KDV sornası internet üzerinden, KDV'nin ne zaman yüzde 20'ye çıktığını araştırmaya başladı. Peki KDV ne zaman 20 oldu? Neden KDV yüzde 20 seviyesine çıkarıldı? İşte gelen son dakika bilgileri.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZAMLARIN NEDENİNİ DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile geçen ay yaynlanan kararnameye göre KDV oranları, bazı ürünler için yüzde 20 seviyesine çıktı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle ciddi bir maliyet oluştuğu ve bölgede yaraların sarılması için bazı vergilerin artırılması kararının alındığına yer verildi.

KDV NE ZAMAN 20 OLDU?

Peki KDV oranları ne zaman yüzde 20 oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile 7 Temmuz 2023 tarihinde yayınlanan kararnamede KDV düzenlemeleri yapıldı ve bazı mal ve hizmetlerde uygunalanan yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 20'ye çıktığına, yüzde 8 olan KDV'ni,n ise yüzde 10'a çıkarıldığına yer verildi.

KDV DÜŞECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçen gün yaptığı açıklamada dolaylı vergilerin düşeceğini söyledi. Baız mallardan alınan KDV oranlarında düzenlemenin gündemde olduğu ve Eylül ayında bu konuda açıklama yapılması bekleniyor. Açıklamadan haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı indirin:
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç