Kayserispor Fenerbahçe maçına Fenerli taraftarlar alınmayacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kayserispor Fenerbahçe maçına Fenerli taraftarlar alınmayacak

Tezahüratlar sonrası spor müsabakaları hakkında karar geldi. Kayserispor Fenerbahçe karşılaşmasında sarı lacivertli taraftarların alınmayacağını söyledi.

Spor 28 Şubat 2023 13:52 0
Kayserispor Fenerbahçe maçına Fenerli taraftarlar alınmayacak

Kayserispor Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarları alınmayacak.

Geçen gün Fenerbahçe ile Konyaspor arasında oynanan karşılaşma öncesinde taraftarların tezahüratları gündem olmuş ve büyük tartışmalara neden olmuştu. Yaşanan bu durum sonrası birçok açıklama gelirken bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre bu hafta oynanacak Kayserispor Fenerbahçe karşılaşmasına güvenlik nedeniyle Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yağız Sabuncuoğlu, sosyal medya hesabından "Kayserispor-Fenerbahçe maçına İl Güvenlik Kurulu kararıyla Fenerbahçe taraftarı alınmayacak" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN TEPKİ GELDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından yayınlanan osn dakika açıklamasında şu ifadelerle tepki dile getirildi

Takımımızın, 4 Mart 2023 Cumartesi günü deplasmanda Yukatel Kayserispor ile oynayacağı maça, Kayseri İl Güvenlik Kurulu gereğince taraftarımızın alınmayacağını şaşkınlık içinde öğrenmiş bulunuyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bu kararı kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir.

Alınan bu  karar tarafımızca toplumsal ayrışmayı derinleştirecek boyutta, sportif kriterlerle alakası olmayan garip bir karardır.

Taraftarlarımızın takımımızı destekleme isteklerine engel olma ve Kulübümüzün cezalandırılması dışında hiçbir anlam taşımamaktadır.

Fenerbahçe, Anadolu’nun her yerinde taraftara sahip olan, şehir fark etmeksizin takımını her yerde destekleyen taraftarı olan bir spor kulübüdür.

Birleştirici, bütünleştirici olunması beklenen, ayrıştırıcı olmaktan uzak olunması gereken bu hassas dönemde, taraftarlarımızın hangi gerekçeye dayanarak bu haktan mahrum bırakıldığını bilmek istiyoruz.

Tüm ilgili ve sorumluları bu kararı gözden geçirmeye ve bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz.

BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında konu ile ilgili, "Geçtiğimiz hafta sonu yapılan bazı futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' bağırtısının koro halinde seslendirilmesi deprem felaketinde hayatını kaybetmiş kardeşlerimize ve depremzede kardeşlerimize büyük bir saygısızlıktır. Spor demek ahlaklı olmak demektir. Hükümeti istifaya davet etmek bir avuç fanatik gruba sipariş verilmiş zillet komplosudur. Sporu siyasileştirmeye çalışanlar alçakça kurgu içindedir. Beşiktaş üyeliğinden ayrıldım, ben bundan sonra Karagümrüklüyüm. Karagümrük sporuna gönül veren bir kişi olarak hayatımı devam ettireceğim" ifadelerini kullandı.

Kulüpler Birliği'nden yapılan açıklamada "Yüz yılın felaketini yaşadığımız bugünlerde, ayrışma değil birleşmenin tarafında olmamız gerektiğini vazife kabul ettiğimizi vurguluyoruz" denildi.

Süleyman Soylu: "Siyaset yapmak isteyen varsa önümüzdeki günlerde seçim var, herkes meydana çıksın siyasetini yapsın ama sporu siyaset meydanına çevirmek isteyenler biraz devletin, milletin, sivil toplumun koyduğu çabaya kulaklarını versinler"

Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Bu acı felaketin yaralarını, yüzyılın dayanışmasıyla sarmaya devam edecek, kamu, özel sektör, sivil toplum ve millet olarak el ele vererek zor günleri birlikte aşacağız"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç