Kaymakamlıklardan İhtiyaç Sahiplerine 700 TL Yardım: İşte Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kaymakamlıklardan İhtiyaç Sahiplerine 700 TL Yardım: İşte Başvuru

Son dakika haberi: Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara farklı başlıklar altında para , gıda ve destek ödemeleri yapacak. İşte destek ödemeleri.

Son Dakika 3 Mayıs 2022 20:57 1
Kaymakamlıklardan İhtiyaç Sahiplerine 700 TL Yardım: İşte Başvuru

Kaymakamlıklar Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara para ve gıda ile nakdi ve yakacak yardımları yapıyor.

Türkiye genelinde her bölgede olan Valilikler ile kaymakamlıklar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapmayı sürdürüyor. Geliri olmayan ya da geliri az olan , geçimini sağlamakta zorluk çeken vatandaşlara devlet tarafından birçok kalemde destek ödemeleri yapılmaktadır. Yapılan bu destek ödemeleri , Aile Bakanlığı resmi internet adresi Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü sayfası üzerinden kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan bu yardımlara baktığımızda , vatandaşlara nakdi ve gıda yardımı başta olmak üzere birçok yardımlar yapıldığı görüldü. 

 

HAYAT PAHALILIĞI KÖTÜ ETKİLEDİ

Rekor kıran enflasyon ile hayat pahalılığı, vatandaşların zor günler geçirmesine neden oluyor. Marketlerden , pazarlardan eli boş dönen vatandaşlar, ürün fiyatlarının düşmesini bekliyor. Yaz aylarının gelmesi ile sebze ve meyvede fiyatlar bir nebze de olsa düşerken diğer market ürünlerinde fiyatlar hala çok yüksek. Bu nedenle vatandaşlar,  devlet tarafından , özel kuruluşlar tarafından verilen yardımlari , destekleri araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda devlet tarafından vatandaşlara verilen yardımlara , desteklere ve bunların şartlarına yer verdik.

 

KİMLERE YARDIM VERİLİYOR?

Devlet tarafından verilen yardımlara baktığımızda genellikle geliri olmayan ya da geliri düşük olan vatandaşlara destek ödemeleri yapıldığı görüldü. Yardım alacak kişinin ya da hanenin gelirinin asgari ücretten düşük olması gerekmektedir. Bir hanede yaşayan kişi sayısına maaş bölündüğünde, kişi başına 1/3 asgari ücretten az düşüyorsa o vatandaşlara yardımlar yapılmaktadır. 

 

HANGİ YARDIMLAR YAPILIYOR?

Yardımlar Valilikler ve Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından vatandaşlara veriliyor. SYDV ile Bakanlık sayfasına baktığımızda aşağıdaki yardımların yapıldığı görülüyor. İşte devlet tarafından yapılan yardımlar ile başvuru bilgileri:


Doğum yardımı ödemesi.

Muhtaçlık aylıkları ödemesi.

65 yaş üstü yaşlılık maaşları ödemesi.

Kira yardımı destekleri ödemesi.

Çocuk yardımı ödenekleri ödemesi.

Dul kadınlar için nakdi yardımlar ödemesi.

Eşi cezaevinde bulunan kadınlara verilen maaş ödemesi.

Eğitim destekleri ödemesi.

Engelli bireylere verilen maaş ödemesi.

Evde bakım parası ödemesi.

Gıda yardımları

Yakacak destekleri

Kıyafet yardımları

Bayram zamanında verilen yardımlar

Bebek maması ve bezi yardımları

Yatalak hastalar için hasta bezi yardımı.

BAŞVURU

Sosyal yardımlara başvuru yapmak isteyen vatandaşların kendilerine en yakın valilik ve kaymakamlığa müracaat etmesi gerekmektedir. SYDV'lere yapılacak başvuru sonrası yapılacak değerlendirme olumlu olursa vatandaşlara destekler sağlanacak. 

 

YENİ YARDIM BAŞVURUSU BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada vatandaşlara yeni nakdi destek ödemesinin yapılacağını söyledi. Erdoğan yaptığı açıklamada söz konusu destek paketinin yakın zamanda yürürlüğe gireceğini ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara destek ödemeleri yapılacağını söyledi. Destek ödemesi hakkında önümüzdeki günlerde beklenen duyurunun gelmesi bekleniyor. Duyuru geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tanıdıklara verirler sadece kaç kere başvurdum yok vermiyorlar