Kavanozla Verilen Hayat Dersi Rekor Paylaşım Aldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kavanozla Verilen Hayat Dersi Rekor Paylaşım Aldı

Kavanozla öğrencilere verilen hayat dersi sosyal medya üzerinde viral oldu. Video kısa sürede büyük beğeni topladı.

Yaşam 12 Haz 2022 11:46 0
Kavanozla Verilen Hayat Dersi Rekor Paylaşım Aldı

Bir üniversitede hocanın verdiği kavanoz örneği sosyal medya üzerinde viral oldu. Verilen hayat dersi ise herkesi oldukça etkiledi.

Aslında Y kuşağı bu videoda ne anlatılmak istendiğini büyük bir olasılıkla hemen anlayacaktır. Y kuşağı olan editörünüz de bu hikayeyi lisede duydu. Bir zamanlar çokça anlatılan bu video, bir sınıfta çekildiğinde anlatımı daha da etkili oldu.  İşte o hikaye:

Bir profesör derse girer ve yanında getirdiği boş kavanoza tenis toplarını doldurur. Daha sonra öğrencilerine sorar. Sizce bu doldu mu? diye. Öğrenciler ise evet doldu der. Ancak Profesör, yanında getirdiği çakıl taşlarını kavanoza dökerek boşlukları biraz doldurup yine sorar. Şimdi dolu mu? Öğrenciler yeniden evet cevabını verir. Daha sonra hoca, yanında getirdiği kumu kavanoza dökerek kavanozu sallar ve boşlukları doldurup yine sorar. Öğrenciler yeniden doldu cevabını verir.

Bu sefer de Profesör yanında getirdiği suyu kavanoza döker. Bu sefer kavanoz doldu der ve hayat dersini verir. 

Bu kavanoz sizin hayatınızı simgeler. Tenis topları önemli olanlardır. Aile, çocuklar sağlık, arkadaşlar ve diğer önemli şeyler. Her şeyi kaybetsenizde bu önemli şeyler kalır ve hayatınızı doldurur.

Çakıl taşları işiniz eviniz v earabanızı temsil eder. Kum ise geriye kalan ufak şeylerdir. 

Eğer önce kavanoza kum doldurursanız çakıl taşlarına ve özellikle de tenis toplarına yer kalmaz. Aynı şey hayatımız için de geçerli. Vaktinizi ve enerjinizi ufak şeylere harcarsanız önemli şeyler için vakit kalmaz. 

Ailenizle zaman geçirin, çocuklarınızla oynayın, sağlığınıza dikkat edin. Eşinizi yemeğe çıkarın evin ihtiyaçlarını giderin. Yani önce tenis toplarını kavanoza koyun. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç