Katılım endeksine uygun değil ne demek?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Katılım endeksine uygun değil ne demek?

Son dakika haberi: Hissenin katılım endeksine uygun olmaması ne anlama gelmektedir? Katılım endeksine uygun değil demek ne demek?

Borsa 13 Mart 2024 0
Katılım endeksine uygun değil ne demek?

Katılım endeksine uygun değil ne demek?

Odine Solutions Teknoloji halka arz onayı aldı. Halka arz onayı alan şirket için talep toplama bugün başladı.

Talep toplamanın başlaması ile birlikte vatandaşlar hisseye nasıl başvuru yapacaklarını, halka arza nasıl katılacaklarını araştırmaya başladı. Öte yandan birçok vatandaş, hissenin katılım endeksine uygun olup olmadığını da araştırmaya başladı.

Odine halka arzının katılım endeksine uygun olmadığı, katılım endeksi kriterlerini taşımadığı bildirildi. Peki neden katılım endeksine uygun değil? Katılım endeksine uygun değil demek ne demek?

Katılım endeksi kriterlerine baktığımızda şirketlerin toplam faizli kredilerin piyasa değerine oranı yüzde 30'dan az olmalı. Fazla olması durumunda katılım endeksine uygun olmaz. Faiz getirili nakit ve menkul kıymetlerinin piyasa değerine oranı yüzde 30'dan az olmalı. Bu faaliyet alanlarından elde edilen gelirlerin toplam gelire oranı yüzde 5'ten az olmalı.

Katılım endkeisne uygun değil demek, hissenin helal olmadığını gösterir. Helal haram hassasiyeti olan vatandaşların söz konusu halka arza katılması uygun değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç