Katılım Bankalarında Kar Payı Faiz mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Katılım Bankalarında Kar Payı Faiz mi?

Prof. Dr. Esfender Korkmaz'dan katılım bankaları ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Bankalar 9 Ekim 2022 15:28 0
Katılım Bankalarında Kar Payı Faiz mi?

Katılım bankaları hakkında son dakika açıklaması Prof. Dr. Esfender Korkmaz'dan geldi.

Faizsiz bankacılık denince Türkiye'de katılım bankaları akıllara geliyor. Katılım bankaları olarak adlandırılan İslami Bankacılık , Bankacılık kanunu kapsamında faaliyetlerine devam ediyor. Hükümet ise yeni bir düzenleme için hazırlanıyor. Söz konusu Katılım Finans Kanunu düzenlemesi ile birlikte İslami Bankacılık ayrılacak ve bu kapsamda katılım sigorta sistemi de kurulmuş olacak. 

Bilindiği üzere faiz İslam Dini tarafından ayetlerle sabit olmak suretiyle faizi yasaklamaktadır. Alana da verene de yasak ve aynı günah vardır. İslami bankacılıkta ise faiz değil kar payı veriliyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Prof. Dr. Esfender Korkmaz, kar payı ile faizin adının değiştirildiğini, Merkez Bankalarının banka ve kredi kartlarında belirli aralıklarla azami faiz oranları belirlediğini, 5 katılım bankasında da azami faiz yazdığını , buna göre bunun faiz olduğunu söyledi.

Korkmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce Merkez Bankası, banka ve kredi kartlarında azami faiz oranlarını açıklarken, katılım bankaları için faiz yerine kâr payı diyordu. Herkesin bu bankalar hep aynı oranda mı kâr ediyorlar, zarar etse bile kâr payı nasıl veriyorlar? soruları karşısında Merkez Bankası karar değiştirdi. Katılım bankaları için de artık ‘en yüksek faiz oranı’ diyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberlerinden, banka, kredi , emlak, toki, finans haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç