Kasko fiyatlarında araba sahiplerini sevindiren gelişme: 3 ay daha ucuz olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kasko fiyatlarında araba sahiplerini sevindiren gelişme: 3 ay daha ucuz olacak

Kasko fiyatlarında ciddi bir indirim söz konusu. Geçen seneye ve geçen aya göre fiyat düşüşleri olduğu görülüyor.

Taşıt 29 Nisan 2024 0
Kasko fiyatlarında araba sahiplerini sevindiren gelişme: 3 ay daha ucuz olacak

Ucuz kasko dönemi 3 ay sonra sona eriyor.

Son dönemlerde sigorta şirketleri arasında ciddi bir rekabet başladı. Başlayan rekabet vatandaşlara olumlu şekilde yansırken kasko fiyatlarının bu rekabet ile birlikte dip yaptığı görülüyor. En dikkat çeken düşüş ise son 2 ay içerisinde yaşandı.

2022 yılında araç fiyatlarında ciddi bir yükseliş oldu. Aynı yükseliş geçen sene de devam etmişti.

2022 yılında kasko fiyatları yüzde 280'lere kadar çıkarken ortalama 5 bin lira olan kasko fiyatları 20 bin liranın üzerine kadar çıktı. O dönemde kasko poliçe yenilemelerine gelenler, aracın modeli ve yılına göre 60 ile 70 bin liraya kadar rakamlar görebiliyordu.

Fiyatların rekor seviyelere çıkması sonrası vatandaşlar kasko yapmamaya başlamıştı.

Aynı şekilde 2023 yılında da kaskoda yüksek zamlar yapıldı ve yüzde 200'ler değil yüzde 100'lere varan fiyat artışları oldu.

İBRE TERSİNE DÖNDÜ

2024 yılı başından bu yana kaskoda ibre tamamen tersine döndü. Enflasyon hala yüksek gelirken kaskoda fiyatlar terse döndü ve düşmeye başladı. Bugün tüm araç gruplarına göre hesaplama yapıldığında ortalama kasko fiyatı 11 bin 700 lira seviyesinde, otomobillerde ise ortalama kasko fiyatı 10 bin 200 lira seviyesinde oldu.

Aracın durumuna göre fiyatlar daha da yukarı çıkabiliyor. 

Geçen seneye göre karşılaştırma yapıldığında kaskoda fiyat artışının düştüğü görülüyor. Bu ay bir önceki aya göre kasko fiyatı yüzde 5.1 azaldı.

KASKO NEDEN DÜŞTÜ?

Kasko fiyatlarında düşüşün nedeni de merak edildi. Gelen bilgilere göre son 2 yılda yapılan zamlar sonrası sigorta şirketleri kaskoda doyuma ulaştı. Son 1 yılda kaskoda yüzde 70 prim artışı yaptı.

Bu artışlarla birlikte 2023 yılında kasko karı yüzde 319 oranında arttı. Bu durum beraberinde rekabeti de getirdi. Rekabet ile birlikte fiyatlar aşağıya gelmeye başladı. Geçen sene 13 bin liraya kasko yaptıran vatandaşlar, bu sene hasarsızlık indirimi ile birlikte 9-10 bin liralık rakamlarla kasko yapabiliyor.

TEMMUZ AYINDA ARTIŞ OLACAK

Sektör temsilcileri, ucuz kasko döneminin birkaç ay daha devam edeceğini ve maliyetlerin yükselmesi ile birlikte Temmuz ayından sonra ucuz kasko döneminin biteceğini söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç