Karnesi iyi gelen, takdir teşekkür alana 10 bin 200 TL destek açıklaması: Başarı teşvik programı başvuru formu nasıl doldurulur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Karnesi iyi gelen, takdir teşekkür alana 10 bin 200 TL destek açıklaması: Başarı teşvik programı başvuru formu nasıl doldurulur?

Karnesi iyi gelen öğrencilere destek ödemesi hakkında açıklama geldi. Gelen açıklamada desteğin detaylarına yer verildi.

Finans Magazin 17 Ocak 2024 22:23 3
Karnesi iyi gelen, takdir teşekkür alana 10 bin 200 TL destek açıklaması: Başarı teşvik programı başvuru formu nasıl doldurulur?

Başarı teşvik programı kapsamında karnesi iyi gelen öğrenciye 10 bin 200 lira verilecek.

Geçen sene açıklanan ancak hala uygulamaya alınmayan başarı teşvik programı hala yürürlüğe girmedi. Geçen sene 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası sonraya ertelendi. Ertelenen karne yardımlarının başvurusunun başlayıp başlamadığı en merak edilen konu oldu. Peki karne parası başvurusu nasıl yapılır? Takdir teşekkür belgesi alan öğrencilerin ailelerine destek ödemesi ne zaman verilecek? Başvuru formu nasıl doldurulur?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında çocukların sınıf okullarında dereceye girenlere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar ödeme yapılacağına yer verildi. 17 bin 2 lira olarak açıklanan net asgari ücretin yüzde 60'ı 10 bin 200 lira seviyesinde oluyor. Buna göre başarılı olan öğrencilere net asgari ücrete göre ödemeler yapılacak. Erdoğan açıklamasında, ''Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız" demişti.

Başarıda ise kriter sınıf ve okul olacak. Sınıflarında ilk 3'e giren öğrenciler ile okulunda ilk 5'e giren öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ı oranında destek ödemesi verilecek.

BAŞVURU NASIL NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruya ilişkin sürecin karnelerin alınması sonrası belli olması bekleniyor. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için  UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 6 Ay Önce
Yine ayrımcılık yapıyorsunuz
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Benim kızım şuan İzmir bayraklıda hem sınıf hem okul hem ilçe birincisi oldu okul tarafından bile destek gormedi bir tören olmadi devletten hiç beklemem ama bu çocukların sevke ihtiyaçları var Türkiye bu konuda hiç yapamadı yapamıyor zeki çocuklarımız amerika ilgilterede yazık kendi kızım adına üzülüyorum
Ziyaretçi 6 Ay Önce
Neden yine şartları o kdr yüksek tutuyonuz ki bnm oğlum da ve diğer çocuklar da taktir teşekkür alamalari için koca bı yıl çalışıyolar ndn onların da hakkını yiyosunuz wercekseniz her çocuğa werin parayı yazık dgl mi ama illa ki yok 3 yok 5 e mi girmeleri lazım her zmn ki gbi olmayan bı adaletlik söz konusu en azından çocuklar için bunu yapmayin yapacaksanız her alan çocuklara werin yazık günah yaaa