Karnesi iyi gelen öğrencilere 5104 TL verilecek: İşte başarı teşvik programı 81 il başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Karnesi iyi gelen öğrencilere 5104 TL verilecek: İşte başarı teşvik programı 81 il başvurusu

Karnesi iyi öğrencilere destek ödemesi yapılacak. Başarılı öğrencilere verilecek destek ödemesinin detayları ve 81 il başvuru adresleri yazımızda.

Eğitim 20 Ocak 2023 18:08 43
Karnesi iyi gelen öğrencilere 5104 TL verilecek: İşte başarı teşvik programı 81 il başvurusu

Karnesi iyi gelen öğrencilere devlet 81 ilde destek ödemeleri başlıyor: İşte başvuru adresi.

Son dakika haberi: Bugün karnelerin dağıtılması ile birlikte milyonlarca öğrenci, notlarını öğrendi. Başarılı olan öğrenciler takdir ve teşekkür belgesi aldı. Belgelerini alarak evlerine neşe içinde gelen öğrenciler, destek ödemesi müjdesini araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda başarı teşvik programı hakkında son dakika bilgilerine ve detaylara yer verdik.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen ay kabineden sonra yaptığı açıklamada başarı teşvik programı ile ilgili şu bilgileri paylaşmıştı:

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.

YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız.

Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum. 1.5 milyar lira, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak"

BAKAN DETAYLARI AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise yaptığı açıklamada , ilkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3'e girenlere , okulda ilk 5'e girenlere asgari ücretin yüzde 60'ına kadar verileceğini söyledi. 2023 yılında net asgari ücret 8507 lira olarak açıklandı. Buna göre hesaplama yapıldığında başarılı öğrencilere 5 bin 104 liralık destek ödemesi yapılacak. 

İKİNCİ DÖNEM DE VERİLECEK: İŞTE 81 İL BAŞVURU ADRESİ

Destek ödemesi her sene iki defa verilecek. İlk dönem sonunda ve yaz tatilinde verilecek destek ödemeleri için başvurular gelecek hafta başlıyor. Başvuru yapılacak il ve ilçelerdeki SYDV açık adresleri için TIKLAYIN

Kadın erkek başvuracaklar bu sayfada >> TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (43)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
başvurular ne zaman olacak acaba 1 oglum takdir belgesi digeri teşekkür belgesi aldı
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Ben de 97 ortalamayla takdir aldım. Sınıf 1.si okul 2.si oldum nereden ve nasıl başvurulur?
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Takdir aldım başvuru lar ne zaman başlıyor
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Benim çocuğumda taktir belgesi aldi başvurular ne zaman
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Benim 1kızım takdir 1 oğlum takdir 1 oğlum teşekkür aldı yardımlarınızı beklıyoruz