Kargo ücretlerine büyük zam geldi: En ucuz gönderim bile 100 lirayı geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kargo ücretlerine büyük zam geldi: En ucuz gönderim bile 100 lirayı geçti

Kargo ücretlerine 2024 yılı zammı geldi. Gelen zam ile birlikte 100 liranın altında kargo ücreti kalmadı.

Finans Magazin 26 Ocak 2024 0
Kargo ücretlerine büyük zam geldi: En ucuz gönderim bile 100 lirayı geçti

Kargo ücretlerine büyük zam geldi: İşte 2024 yılı kargo gönderim ücretleri.

Kargo ücretleri hakkında üzen açıklama geldi. Son dönemlerde çok sık kullanılan kargolar, ücretlerine yüksek oranda zam yaparken artık bir zarf göndermenin maliyetşi bile 100 lirayı aşmaya başladı.

Türkiye Gazetesinden Kaan Zenginli bugün kaleme aldığı yazısında şirketlerin yılbaşından sonra kargo ücretlerine yüzde 10 daha zam yaptığını söyledi. Bundan 3 sene önce 10 kg'lik bir paketi 20 liraya götüren kargo şirketleri, şimdi aynı ürünü 400 liraya götürüyor.

Bazı kargo şirketlerinin aldığ ücretler ise ürüne göre 1000 liraya kadar çıkabiliyor. Artık 1 zarf göndermenin bedeli bile 110 liradan başlıyor ve 300 liraya kadar çıkabiliyor.

AYNI GÜN TESLİM EDİLSİN İSTİYORSANIZ ÇOK DAHA PAHALI

İstanbul'dan Antalya'ya bir zarf gödnermek isteyen kişi 180 lira civarında bir ödeme yapıyor. Eğer bunu aynı gün teslim edin derseniz 300 lira ödemek zorundasınız.

Diyelim ki 10 kiloluk bir koli gönderceksiniz. O zaman en düşük 150 lira, en yüksek ise 1183 liralık kargo gönderim ücreti ödeyeceksiniz.

E TİCARET SAYFALARI DA ZAM YAPIYOR

Sadece kargolarla çalışan e ticaret siteleri ise anlaştığı kargoların fiyatlara zam yapasından sonrası ya müşterilerinden kargo ücreti talep ediyor ya da ürünlerin fiyatlarını bir miktar artırarak kargo ücretini tüketiciye bu şekilde yansıtıyor.

Bir e-Ticaret platformunda çalışmakta olan Sibel Selvi isimli kişi, "Eskiden 200 liralık bir kazağı İstanbul içinde 10 liraya gönderiyorduk. Şimdi aynı kazak için 70-80 lira kargo ücreti isteniyor. Bunu mecburen ürün fiyatına yansıtmak durumundayız" ifadeleri ile sektörde gelinen son durumu aktardı.

Geç ürün getirmesi, eksik, hatalı, kırık getirmesi, hiç eve getirmeden sanki evde değilmiş gibi kargo şubesine ürünü bırakması, hatta kargo sahibi aranmadan ürünün iade edilmesi gibi birçok sorunla karşılaşan tüketicilerin son dönemlerde en çok şikayet ettiği sektörlerin başında kargo şirketleri var. Bu konuda şikayet sayfalarında ciddi bir tepki havuzu birikmiş durumda.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç