Karar resmen onaylandı: Dizel ve benzinli arabalar 27 ülkede yasaklanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Karar resmen onaylandı: Dizel ve benzinli arabalar 27 ülkede yasaklanıyor

Son dakika haberi: 27 ülke için yeni karar geldi. Kararda benzin ve dizel arabaların 2035 yılında yasaklanacağına yer verildi. Karar resmen onaylandı.

Taşıt 15 Şubat 2023 19:06 0
Karar resmen onaylandı: Dizel ve benzinli arabalar 27 ülkede yasaklanıyor

Son dakika haberi: Benzinli ve dizel otomobiller yasaklandı.

Avrupa Birliği Parlamentosu tarafından önemli bir karar alındı. Alınan karara göre 2035 yılında içten yanmalı motora sahip araçların yasaklanacağına yer verildi. Söz konusu karara imzalar atıldı.

Son dönemlerde elektrikli arabaların popülerleşmesi ile birlikte yeni kararlar da gelmeye başladı. Tüm dünyada elektrikli araçların kullanımı her geçen gün daha da artarken bu sektörde elektrikli otomobil üreten şirketler , piyasada yer kapmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya gibi ülkelerde alınan karar ile birlikte 2030 'lu yıllarda tamamen elektrikli otomobile geçilmesinde karar kılındı ve bu konuda çalışmalara hız verildi. 

27 ülkenin bünyesinde olduğu Avrupa Birliği'nde ise 2020 yılında bu konu uzun uzadıya ele alındı. Söz konusu yasak kararının 2023 yılında alınacağı açıklanmıştı. Bu açıklama sonrası beklenen toplantı yapıldı ve Brüksel'de toplanan AB Parlamentosu, yasak kararını onayladı.

Geçen Kasım ayında bu konuda yasa çalışmaları başlamıştı. Dün düzenlenen toplantıda ise söz konusu yasa gündeme geldi ve içten yanmalı motorlara sahip olan tüm arabaların 2035 yılına kadar yasaklanacağına yer verildi. Söz konusu yasayı resmi olarak onaylayan yetkililer, 2035 yılına kadar gerekli hazırlıkların yapılmasını da bildirdi. Toplantıda sektörün 2035 yılına kadar gerekli tüm hazırlıkları yapması gerektiği , otomobil üreticilerinin 2030 yılınaa kadar CO2 emisyonlarını 2021 yılına göre yüzde 55 oranında düşürmek zorunda olacak ve 2035 yılından itibaren içten yanmalı motoru olan arabalar tamamen yasaklanıp elektrikli otomobil satışları olacak.

Açıklama yapan otomotiv şirketleri, bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini ve 2035 yılına kadar elektrikli arabaya geçeceklerini ve üretimlerin sadece bu şekilde devam edeceğini bildirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç