Karadeniz gazının ne zaman geleceği belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Karadeniz gazının ne zaman geleceği belli oldu

Karadeniz Gazının geleceği tarih sonunda belli oldu. Bakan Dönmez, gazın geleceği tarihi az önce verdi.

Emtia 2 Nisan 2023 09:28 0
Karadeniz gazının ne zaman geleceği belli oldu

Karadeniz Doğalgazı hakkında açıklama geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu önceki gün Hatay'da, İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundular. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Dönmez, Karadeniz'den çıkarılan gazın son durumuna değinirken deprem bölgesindeki doğalgaz çalışmalarına da değindi.

Deprem illerinde elektrik ile doğalgaz altyapısıyla alakalı sorunların, sıkıntıların artık tamamen sona erdiğini söyledi. Yıkımın çok yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman münferit bağlantı talepleri geldiğini söyledi. Vatandaşların binalarının içine girmesi durumunda bir şekilde çözüm üreterek elektrik ile doğalgazların bağlandığını söyledi.

BU VATANDAŞLARIN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI SİLİNDİ

Tamamen yıkılan, ağır ve orta hasarlı yapılarda oturan, işyerlerini kullanan vatandaşların deprem tarihi itibarıyla biriken doğalgaz ve elektrik borçlarının tamamen silindiğini söyledi.

KARADENİZ GAZININ GELECEĞİ TARİH

Karadeniz gazına yönelik açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, Ramazan ayının son gününde Filyos'ta karadeniz gazının karaya çıkacağını da söyledi. Bakan açıklamasında, “Yine 27 Nisan’da taze nükleer yakıtı Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne getireceğiz. Artık orası bir nükleer tesis hükmüne kavuşacak. Onunla alakalı hazırlıklarımızı yapıyoruz.” açıklamasında bulundu.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR DEVAM EDECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı Adil Karaismailoğlu ise yaptığı açıklamada deprem bölgesine yardımların devam ettiğini, bölgenin kalkındırılacağını söyledi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç