Karabük yeni Valisi Mustafa Yavuz kimdir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Karabük yeni Valisi Mustafa Yavuz kimdir?

Karabük Valiliği görevine Mustafa Yavuz'un ataması yapıldı. Peki Mustafa Yavuz Kimdir? Karabük Yeni Valisi Yavuz nerelidir?

Emtia 10 Ağu 2023 09:52 0
Karabük yeni Valisi Mustafa Yavuz kimdir?

Karabük Valisi Mustafa Yavuz oldu.

10 Ağustos tarihli Resmi gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında Karabük valiliği görevine Mustafa Yavuz'un atamasının yapıldığı görüldü. Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan atama kararnamesi sonrası en çok aranan konu Mustafa Yavuz kimdir, nerelidir? soruları oldu. Peki Mustafa Yavuz daha önce hangi görevleri yaptı? Kimdir? Akademik kariyeri nedir?

10 Ağustos tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararnamesine baktığımızda 57 şehrin Valisinin değiştiği, yeni isimlerin atandığı görüldü. İşte Erdoğan'ın imzası ile Karabük Valiliği görevine ataması yapılan Mustafa Yavuz'un özgeçmişi:

Mustafa Yavuz KİMDİR?
1967 Orhaneli doğumludur. Ortaokul ve liseyi Bursa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Üniversite süresi boyunca İlim Yayma Cemiyeti Vefa Yurdunda kalmıştır. 1992 yılından beri Bursa’da serbest Avukat olarak görev yapmaktadır.

2002 yılı ekim ayında AKP Osmangazi İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeliği,2003 -2006 yılı AKP Osmangazi İlçe Başkanlığı, İlçe Başkan Vekilliği,2010-2012 yılları AKP Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı,2012-2014 yılları AKP Demokrasi ve Hakem Heyeti Kurulu üyeliği,2014-2015 yılı AKP Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı,2015 yılı genel seçimlerinde Milletvekili aday adaylığı, görevlerinde bulundu.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, yerel haberlerden, Resmi Gazete Haberlerinden, gelişmelerden ve gündemden haberdar olmak için Finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç